W tej książce znajdziesz wszystko, co jest Ci potrzebne, aby robić wyśmienite cyfrowe zdjęcia i dzielić się nimi z przyjaciółmi i rodziną. Na początku autorzy umieścili szybkie Wprowadzenie, które krok po kroku nauczy Cię kilku podstawowych umiejętności. Następnie zagłębili się w szczegóły, opisując w praktyczny i łatwy do zrozumienia sposób podstawy fotografii cyfrowej, obróbkę zdjęć i drukowanie. Używając zrozumiałego języka, autorzy wyjaśniają takie zagadnienia jak naświetlanie, ogniskowa, oświetlenie, formaty plików, przechowywanie i organizacja zdjęć, używanie programów AdobeR PhotoshopR Elements oraz AppleR iPhotoR do obróbki i poprawiania zdjęć, drukarki, papiery fotograficzne, a także zamieszczanie zdjęć na stronach WWW i dołączanie ich do e-maili.
"Fotografia cyfrowa dla początkujących" pozwoli Ci bez trudu przestawić się na używanie cyfrowego aparatu. Oto jedynie przedsmak tego, co znajdziesz w środku:
* Dzięki przejrzystemu "Wprowadzeniu" rozpoczniesz korzystanie z aparatu cyfrowego tuż po wyjęciu go z pudełka.
* Nauczysz się podstaw fotografii cyfrowej, w tym naświetlania, ustawiania ostrości, formatów plików oraz transferu zdjęć z aparatu do komputera.
* Odkryjesz potężne możliwości takich programów jak AdobeR PhotoshopR Elements oraz AppleR iPhotoR w edytowaniu i retuszowaniu zdjęć.
* Poznasz najważniejsze pojęcia potrzebne do drukowania zdjęć, takie jak rodzaje papieru, rozdzielczość i kolor.
* Dowiesz się, jak wysyłać zdjęcia do swoich przyjaciół i rodziny za pomocą poczty e-mail oraz umieszczać je na stronach WWW.
Informacje dodatkowe o Fotografia cyfrowa dla początkujących:
Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie
Data wydania: 2004-05-04