Publikacja Fitofarmaceutyki - oparte na dowodach naukowych kompendium leczniczych produktów ziołowych została przygotowana pod redakcją naukową prof. dr. hab. Mirosławy Krauze-Baranowskiej. Monografia dostarcza w sposób praktyczny i użyteczny istotnych informacji dotyczących roślinnych produktów leczniczych i botanicznych suplementów diety. Ułożony alfabetycznie wykaz produktów roślinnych, zawiera podsumowanie ich właściwości oraz zastosowania.

Istotnym elementem jest załączona ocena dostępnych dowodów naukowych. Same zaś dowody - zarówno kliniczne, jak i przedkliniczne - podsumowane są w prosty i przejrzysty sposób, aby z łatwością i precyzją podjąć decyzję o zasadności oraz bezpieczeństwie stosowania odżywczego lub leczniczego produktów pochodzenia roślinnego.

Publikacja jest skierowana do pracowników służby zdrowia - zarówno lekarzy, farmaceutów, jak i pielęgniarek - którzy w swojej praktyce spotykają się z pytaniami od pacjentów dotyczącymi interakcji roślinnych produktów leczniczych z innymi lekami lub prośbą o wskazanie takiego produktu, który mógłby poprawić ich stan zdrowia czy układ odpornościowy. Ze względu na swój walor edukacyjny książka może być przydatna studentom kierunków medycznych i okołomedycznych.

Informacje dodatkowe o Fitofarmaceutyki oparte na dowodach naukowych kompendium leczniczych produktów ziołowych:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Data wydania: 2022-11-17
Kategoria: Medycyna i zdrowie
Tytuł oryginału: Phytoparmency. An Evidence-Based Guide to Herbal Medicinal Products

Kup książkę Fitofarmaceutyki oparte na dowodach naukowych kompendium leczniczych produktów ziołowych

Józef Brandt [1841-1915]
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Józef Brandt [1841-1915]

"Brandt wybrał tę chwilę, w której król, dostrzegłszy wahanie się Turków (...) puścił z zamęt bojowy decydujące zawsze hufce strasznej husarii. [...

Psi Patrol. Wyzwania dla malucha. Poznajmy alfabet!
opracowanie zbiorowe 0
Okładka ksiązki - Psi Patrol. Wyzwania dla malucha. Poznajmy alfabet!

Kolejne wyzwania dla malucha! Ruszamy do akcji! Poznaj alfabet razem z Psim Patrolem. Czy znasz inne wyrazy na literkę A? Powiedz cały alfabet razem z...