Dla młodej studentki z Polski wyjazd do Hiszpanii to wyjątkowa okazja, by zacząć odkrywać świat i własne wnętrze. Spotkanie z inną kulturą uświadamia bowiem własną „inność”, pozwalając spojrzeć na dotychczasowe życie przez zupełnie nowy pryzmat. Młoda, nieufna z natury Polka bardzo szybko ulega urokowi sielskiego, hiszpańskiego życia. Tym samym nie można się dziwić, że jej serce podbija temperamentny, przystojny Hiszpan, który ponad wszystko ceni przyjaźń i rodzinę. Oczywiście towarzyskie spotkania trwające do późnej nocy nieco dziwią Polkę wychowaną w bardziej purytańskich zasadach, ale gwar kolorowych, zatłoczonych ulic, codzienna „siesta, czy wszystko odkładane na „manana” sprawia, że ostatecznie bez reszty zakochuje się ona w Hiszpanii i nie może przeboleć, że w jej rodzimej kulturze wszystko wygląda inaczej.
„Erasmus” Anny Forestern to oparta na faktach opowieść studentki, która uczestniczyła w wymianie studenckiej. Historia naznaczona wątkami erotycznymi, tęsknotą za rodziną, dramatycznymi incydentami z przeszłości, czy epizodycznymi znajomościami ostatecznie pozwala zastanowić się, co tak naprawdę jest w życiu najważniejsze?
Informacje dodatkowe o Erasmus - Bóg seksu i miłości:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Psychoskok