Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Wakacje w siodle

Przygotujcie się na niezapomniane wakacje i spędźcie je w miejscu, które pachnie lipą, a truskawki i pomidory je się tam prosto z krzaka!

Emi, Aniela, Flora, Faustyna i Franek muszą zmienić plany wakacyjne. Porażka! Kiedy jednak w towarzystwie Inki Ciekaffskiej i Lucka trafiają na obóz jeździecki, nie liczy się nic poza pasją do jazdy konnej, ćwiczeniami i dbaniem o zwierzęta. Gdy w stadninie przychodzą na świat źrebięta, przyjaciele przystępują do nowej tajnej misji i podejmują się opieki nad najsłabszym z nich. Czy uda im się pomóc małej Carmen?

Siodłajcie konie i galopujcie po przygodę z Tajnym Klubem Superdziewczyn i Jednego Superchłopaka!

Informacje dodatkowe o Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Wakacje w siodle:

Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Wakacje w siodle - opinie o książce

Avatar użytkownika - BOOKSARE_MYPASSI
BOOKSARE_MYPASSI
Przeczytane:2024-07-06, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, Posiadam, współpraca,

Mama Emi nagle straciła pracę i w związku z tym wakacyjne plany dziewczynki musiały ulec zmianie. Aniela, Flora, Faustyna i Franek postanawiają wakacje spędzić razem. W towarzystwie Inki Ciekaffskiej i Lucka trafiają na obóz jeździecki, na którym nie liczy się nic poza pasją do jazdy konnej, dbaniem o zwierzęta, wypadami w teren, kłusem i galopem. Gdy w stadninie przychodzą na świat źrebięta, przyjaciele przystępują do nowej tajnej misji i podejmują się opieki nad najsłabszym z nich. Czy uda im się pomóc małej Carmen?

Książka została napisana w lekkim i przystępnym stylu, dzięki czemu czyta się ją szybko i z przyjemnością. Autorka doskonale przedstawia w niej świat koni i jeździectwa, wprowadzając czytelników w tajniki tej pasjonującej dziedziny. Świetnie opisuje ona realia obozów jeździeckich, prezentując codzienne życie w stadninie, obowiązki związane z opieką nad końmi oraz radość z jazdy konnej. Postacie są realistyczne i łatwo się z nimi zidentyfikować, a każdy z bohaterów ma swoje unikatowe cechy.

Historia pokazuje, że zmiany w naszym życiu nie muszą nam się podobać i nie zawsze mamy na nie wpływ. Ukazuje ona, że porażki, niepowodzenia powinny nas mobilizować i popychać do dalszych działań – oczywiście chwila na wzięcie oddechu, zdystansowanie się i przemyślenie wszystkiego jest wskazana. Pokazuje, że warto robić to, co nas uszczęśliwia. Stawia na przyjaźń, bo ona i „poświęcenie są w stanie pokonać wszelkie przeszkody”, a „cierpliwość, praca i (…) wiara” przynoszą upragniony efekt.

Autorka umiejętnie buduje napięcie i wplata w fabułę ciepłe, humorystyczne momenty. Dodatkowo, opowieść ma wartości edukacyjne – propaguje wartości takie jak przyjaźń, odpowiedzialność i miłość do zwierząt. To książka, która zachęca do spędzania czasu na świeżym powietrzu, poznawania nowych osób i pasji. Posiada też ważne przesłanie – warto dążyć do realizacji swoich celów, nawet jeśli droga do nich jest wyboista.

To wciągająca i wartościowa lektura, idealna na wakacyjne popołudnia. To książka, która nie tylko dostarcza rozrywki, ale również uczy i inspiruje młodych czytelników. Podróż literacka z nią będzie niezapomniana! Gorąco polecam.

[ Współpraca barterowa @WydawnictwoWilga ]

Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Kółko hiszpańskiego. Tom 2
Agnieszka Mielech0
Okładka ksiązki - Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Kółko hiszpańskiego. Tom 2

Tornistry spakowane? Drżyjcie szkolne mury! Tajny Klub Superdziewczyn wyrusza do szkoły! Co spodoba się Emi najbardziej - długa przerwa, zielona szkoła...

Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Wielka księga przygód. Tom 2 + torba
Agnieszka Mielech0
Okładka ksiązki - Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Wielka księga przygód. Tom 2 + torba

Wyjątkowa edycja! Do "Wielkiej księgi przygód 2" z arcypopularnej serii Emi i Tajny Klub Superdziewczyn została dołączona fantastyczna torba z wizerunkiem...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;