Egzekutor

Joseph Geist znalazł się w sytuacji beznadziejnej. Uczelnia nie chce dłużej utrzymywać wiecznego studenta. Dziewczyna, z którą mieszkał zrywa z nim, pozostawiając go bez dachu nad głową. Jest samotny, bez grosza przy duszy i bez planów na przyszłość. Na ratunek przychodzi mu lokalna gazeta, a w niej nietypowe ogłoszenie. Ktoś szuka osoby biegłej w konwersacji. Wyłącznie poważni kandydaci. Joseph Geist będąc bezrobotnym filozofem nie ma nic do stracenia. W ten sposób poznaje Almę Spielman - błyskotliwą starszą kobietę, która staje się nie tylko jego pracodawczynią, ale i bratnią duszą. Po krótkim czasie Geist wprowadza się do jej pięknego domu, coraz bardziej zafascynowany sytuacją, w której niespodziewanie się znalazł. Szybko jednak sprawy przybiorą nieoczekiwany obrót, a Joseph Geist będzie musiał zmierzyć się z nowymi trudnościami. W prozie Jesse’ego Kellermana nic nie jest takie jakie się wydaje. Autor wciąga czytelnika w mroczny, niejednoznaczny świat każąc mu zmierzyć się z niewygodnymi nieraz konsekwencjami naszych życiowych wyborów.

Informacje dodatkowe o Egzekutor:

Wydawnictwo: Buchmann