Działanie prawdy. Zaakceptuj to, co niepoznawalne

Moja praca polega na niszczeniu: niszczeniu kłamstw, które cię otaczają (...), na pozostawieniu cię kompletnie nagim w twojej samotności. Moim zdaniem jedynie w samotności możesz poznać prawdę - ponieważ to ty jesteś prawdą.

OSHO

Książka, która trafia w sedno podstawowych ludzkich obaw. Dlaczego nie możemy po prostu być szczęśliwi i zadowoleni?

Wygląda na to, że posiadamy całą wiedzę potrzebną do rozwiązania naszych problemów. Jednak mimo to one nigdy nie zostają rozwiązane, a nawet się pogłębiają. Co jest przyczyną naszej porażki?

Według OSHO są to nasze religijne uwarunkowania, dlatego omawia wszelkie ich aspekty i pokazuje, jak je przekroczyć.

Oto trzecia książka z serii Prawdziwe życie zawierającej przemówienia OSHO z jego pobytu w Stanach Zjednoczonych.

OSHO - charyzmatyczny mistrz duchowy pochodzący z Indii. Znakomity mówca swobodnie posługujący się zarówno wschodnimi tradycjami mistycznymi, jak i zachodnią psychoterapią. Jego nauki dotyczą nie tylko indywidualnego poszukiwania sensu, lecz także najbardziej palących spraw społecznych i politycznych.

Informacje dodatkowe o Działanie prawdy. Zaakceptuj to, co niepoznawalne:

Działanie prawdy. Zaakceptuj to, co niepoznawalne - opinie o książce

Techniki medytacji
Osho0
Okładka ksiązki - Techniki medytacji

Zbiór technik medytacyjnych. Autor łączy tu techniki tradycyjne z najnowszymi odkryciami psychologii, dając współczesnemu człowiekowi możliwość ich skutecznego...

Równowaga ciała i umysłu
Osho0
Okładka ksiązki - Równowaga ciała i umysłu

Jeżeli nie traktujesz swego ciała zgodnie z naturą, pojawia się choroba. Jest ona twoim sprzymierzeńcem. Wytyka ci: Zmień postępowanie! Robisz coś niezgodnego...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk