Celem pracy jest przedstawienie działalności propagandowej służb informacyjno-wywiadowczych Wojska Polskiego w czasie wojny polsko-bolszewickiej, której przedmiotem byli żołnierze obu armii. Podstawowymi i najważniejszymi źródłami były materiały archiwalne zgromadzone w Centralnym Archiwum Wojskowym w Rembertowie. Pozostałość po spuściźnie wytworzonej przez wywiad i kontrwywiad wojskowy została uporządkowana, uzupełniona o odzyskane, a dotychczas nieznane dokumenty, i zinwentaryzowana, w zespołach Oddziału II Sztabu Ministerstwa Spraw Wojskowych 1918-1921 oraz Oddziału II Naczelnego Dowództwa Wojska Polskiego 1918-1921.

Informacje dodatkowe o Działalność propagandowa służb informacyjno-wywiadowczych WP w czasie wojny polsko-bolszewickiej 1919-1921:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Adam Marszałek
Data wydania: b.d
Kategoria: Polityka
ISBN: 83-7322-882-9

Kup książkę Działalność propagandowa służb informacyjno-wywiadowczych WP w czasie wojny polsko-bolszewickiej 1919-1921

Działalność propagandowa służb informacyjno-wywiadowczych WP w czasie wojny polsko-bolszewickiej 1919-1921 - opinie o książce