David Deida to jeden z najbardziej odkrywczych i prowokacyjnych autorów naszych czasów. Jego język wyróżnia inteligentny styl, błyskotliwy humor oraz niezwykle dosadny sposób przekazywania głębokich życiowych prawd i mądrości. I taka też jest ta książka. Droga prawdziwego mężczyzny - jak napisał Ken Wilber - to prawdziwy przewodnik dla niewykastrowanego faceta. Niektórych ON zdenerwuje i rozdrażni, ale dla większości będzie najlepszą inspiracją, jaką otrzymali kiedykolwiek w życiu. Niewiele jest książek, które zamiast o letniej seksualności, rozmytej przez mizerną duchowość, mówią o autentycznej męskiej seksualności i sile w kontekście mocnej duchowości. To książka, która z jednej strony odkrywa męską duszę, a z drugiej wyjaśnia mężczyznom kobiecą duszę i serce. Jest kluczem, który pozwoli zarówno mężczyznom i kobietom przenieść ich związki na zupełnie nowy poziom.
Data wydania: 2015 (data przybliżona)
Kategoria: Wiedza ezoteryczna
Tytuł oryginału: The Way of the Superior Man. A Spiritual Guide to Mastering the Challenges of the Women, Work, and Sexual Desire
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Anna Jaśko, Łukasz Łata
Słuchając ulubionej muzyki późną nocą, nieraz uzmysławiamy sobie, czego najbardziej pragnie nasze niewinne i bezbronne serce... To pragnienie płynące...
W dzisiejszym świecie często chcemy mieć wszystko szybko, łatwo i „jednym kliknięciem”. Czy właśnie to chce nam obiecać David Deida w swojej...
Przeczytane:2023-01-31, Ocena: 6, Przeczytałem, Mam,
Mam coś dla miłośników poradników psychologicznych.
"Droga prawdziwego mężczyzny" to książka, która pozwoli młodym chłopakom zrozumieć świat kobiet. Z tej książki dowiedzą się jak postępować z kobietami, czego im nie mówić, czego nie robić, nie sugerować i do czego nie zmuszać kobiet.
Natomiast my kobiety czytając tę książkę zrozumiemy postępowanie mężczyzn i ich spojrzenie na wiele spraw.
Uważam, że jest to dobra książka. Autor udziela wiele mądrych i ciekawych wskazówek, które dotrą do dojrzałych czytelników, ale też młodszych. Autor ma lekki i przyjemny styl więc książkę czyta się szybko.
Odbieram tę książkę pozytywnie. Zrozumiałam, że żeby być szczęśliwą osobą trzeba postępować zgodnie ze swoim sumieniem i sercem, ale też trzeba nauczyć się słuchać, obserwować i wprowadzać zmiany w swoim życiu.
Polecam tę książkę czytelnikom 18+ ponieważ dzięki niej zrozumiecie skomplikowane układy i relacje damsko - męskie.
Warto przeczytać!
Polecam!