Droga artysty. Jak wyzwolić w sobie twórcę

Wydanie III

Wszyscy jesteśmy artystami, choć często brakuje nam odwagi, byrealizować swoje marzenia.Julia Cameron, była żona reżysera Martina Scorsese, scenarzystka, pisarka, kompozytorka, reżyserka i dziennikarka, od dwudziestu lat uczy ludzi na całym świecie, jak pozbyć się twórczych blokad i robić to, co się naprawdę kocha. Jej autorska metoda, 12-tygodniowy kurs odkrywania własnej kreatywności, pomogła przebudzić twórcze ja nie tylko wielu wątpiącym w siebie artystom, ale również tysiącom niezwiązanych ze sztuką osób, które po prostu chcą żyć z pasją.

W sierpniu 2013 roku Droga artysty znalazła się na liście 32 Książek, Które Mogą Zmienić Twoje Życie opublikowanej przez opiniotwórczy portal BuzzFeed, obok m.in. Stu lat samotności, Z zimną krwią i Zbrodni i kary. Znajduje się również na liście 100 Najważniejszych Poradników Wszech Czasów. Została przetłumaczona na trzydzieści sześć języków i sprzedała się w ponad czterech milionach egzemplarzy.

Informacje dodatkowe o Droga artysty. Jak wyzwolić w sobie twórcę:

Wydawnictwo: Szafa
Data wydania: 2022-08-08
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: The Artist's Way

Tagi: Psychologia poznawcza kognitywistyka Samodzielne rozwiązywanie problemów i rozwój osobisty Asertywność motywacja i poczucie własnej wartości

Kup książkę Droga artysty. Jak wyzwolić w sobie twórcę

Droga artysty. Jak wyzwolić w sobie twórcę