Niesamowite, jak bardzo zmienił się nasz świat. Pewna matka nazwała swoje dziecko Hashtag, para
z Izraela dała swojej córce na imię Like, a rodzice z Egiptu nazwali swoje nowo narodzone dziecko
Facebook.
Nowe technologie, urządzenia mobilne i media społecznościowe zmieniają, udoskonalają, ale i
komplikują nasze życie w każdym niemal aspekcie – od kontaktów z przyjaciółmi po sposób, w jaki
wybieramy prezydentów. Od tego, jak kierujemy naszym życiem zawodowym, jak wspieramy ważne
kwestie i wydarzenia, znajdujemy miłość po sposób wychowywania dzieci.
Randi Zuckerberg, która zawodowo przez 6 lat była dyrektorem marketingu Facebook'a, potem założyła
własną firmę Zuckerberg Media, a prywatnie jest starszą siostrą założyciela Facebook’a - Marka
Zuckerberga, wykorzystała swoją wiedzę i doświadczenie by zwrócić naszą uwagę na możliwości i
przeszkody, problemy i ich sposoby rozwiązania w tej nowej internetowej rzeczywistości. Formułuje
zasady, konieczne do ogarnięcia i uporządkowania chaosu w naszym połączonym, skomplikowanym,
ulegającym ciągłym zawirowaniom życiu w sieci.
„Internet, portale społecznościowe i smartfony – pisze Zuckerberg – dały nam niezwykłe, nowe
narzędzia i sposoby komunikowania się, współpracy i współżycia z innymi. Możemy wykorzystywać
nowe technologie, by zrozumieć i rozwiązywać stare problemy, które napotykali ludzie i całe
społeczności na całym świecie, na długo przed powstaniem Facebooka.”
Informacje dodatkowe o Dot.s(com)plikowane. Jak rozplątać nasze życie w sieci:
Wydawnictwo: Studio Emka