Dolce Vita. Opowieść o oliwnym gaju we Włoszech

Nie wiedzieli nic o Włoszech i nikogo tam nie znali, ale uwielbiali oliwę i przygody.

Cathy i Jason rezygnują z dobrze płatnej pracy producentów telewizyjnych w Los Angeles. Wraz z roczną córeczką wyruszają w podróż ku nowemu życiu we Włoszech. By zrealizować życiowe marzenie, kupują zaniedbany gaj oliwny w malowniczym Loro Piceno i z każdym dniem ich życie nabiera włoskiego smaku.

Jak przekonają miejscowego policjanta, że mieszkają tu już na stałe, choć w domu nie ma wody ani prądu?

Czy poradzą sobie z zabawną ekipą robotników-lekkoduchów? Czy zniechęcą sąsiada do kłusowania w ich ogrodzie?

Dolce Vita to nie jest tradycyjna opowieść o zachodach słońca nad Morzem Śródziemnym czy odbudowie zrujnowanego domu. To odświeżająco szczera opowieść o tym, co się dzieje, kiedy człowiek rzuca się w nieznane, a życie na pustkowiu tylko wzmaga pragnienie powrotu do miasta. Dowcipnie napisana, urocza opowieść, która ukazuje początki życia w obcym kraju bez otoczki romantyzmu.

Dolce Vita to prawdziwa oliwkowa epopeja. Pod koniec tej opowieści czytelnik będzie wiedział znacznie więcej o oliwie, zatęskni do Włoch, poczuje głód i nie będzie chciał się rozstać z Cathy i Jasonem.

Informacje dodatkowe o Dolce Vita. Opowieść o oliwnym gaju we Włoszech:

Dolce Vita. Opowieść o oliwnym gaju we Włoszech - opinie o książce

Avatar użytkownika - Pilar
Pilar
Przeczytane:2015-10-23, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2015, Mam,
piękna pełna zdjęć, ciekawych przepisów opowieść dla wszystkich tych, którzy chcą poznać Włochy.