Dlaczego nie TY

„Dlaczego nie TY?” Andrzeja Kifonidisa jest poradnikiem motywacyjnym, który koncentruje się wokół zasad mentalnych, stosowanie których pomaga i ułatwia sprawne działanie. Sugestie te są szeroko znane w psychologii biznesu, gdyż należą do sfery behawioralnej aktywnego twórcy pracy, czyli pracownika, także w sensie samozatrudnienia. Autor omawia te zasady i sugestie posiłkując się własnym doświadczeniem zaczerpniętym z życia prywatnego i obszaru zawodowego, ale wspomnieć w tym miejscu należy, iż znaczna porcja inspiracji pochodzi z profesjonalnych źródeł, a mianowicie z ust i umysłów szeroko znanych na świecie mówców i pisarzy motywacyjnych, jak na przykład Jim Rohn. Autor także i na tym polu może podzielić się swoim doświadczeniem, jako że w wielu takich spotkaniach uczestniczył osobiście. Obecnie, po latach samorealizacji i zdyscyplinowanego funkcjonowania zgodnego z opisywanym w tej książce modelem twórczego i ekspansywnego działania, autor pokazuje w jaki sposób pracuje na tych zasadach, pełniąc funkcję dyrektora w dużym przedsiębiorstwie, od pracownika szeregowego, po dyrektora zarządzającego.

Informacje dodatkowe o Dlaczego nie TY :

Wydawnictwo: Wydawnictwo Psychoskok