Kontynuacja bestsellera Dieta w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej?
Jeśli sięgasz po Dietę w chorobach autoimmunologicznych. Przepisy, zapewne już wiesz, że należy wyeliminować ze swojego jadłospisu pewne składniki, takie jak gluten, mleko, jajka czy ulubione warzywa i owoce. Z Diety w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej? dowidziałeś się, dlaczego tak ważna dla Twojego zdrowia jest indywidualizacja odżywiania i jakie pociąga za sobą korzyści. Zadajesz sobie teraz zapewne pytania:
Czy naprawdę potrzebna jest aż taka rewolucja żywieniowa, by czuć się lepiej? Czy będę już na diecie do końca życia? A co z poranną kawą z mlekiem?Największą trudnością przy wdrożeniu diety eliminacyjnej nie jest samo wykluczenie produktów, ale poznanie tych, które staną się podstawą nowego codziennego jadłospisu. Rotacja produktów i stosowanie zamienników pomoże urozmaicić dietę, a przede wszystkim wyciszyć układ immunologiczny, zapobiegając powstawaniu nowych alergii.
Książka zawiera bazę przepisów, które pokazują niemal nieograniczone możliwości codziennego komponowania zdrowych i zbilansowanych posiłków opierających się na podstawowych, łatwo dostępnych składnikach. Dzięki zamieszczonym przepisom zobaczysz, że stosując dietę eliminacyjną, możesz wyczarować cuda zarówno na śniadanie, obiad, kolację, przekąski, jak i na romantyczną kolację we dwoje, świąteczny obiad dla rodziny, desery oraz wiele innych okazji.
Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Data wydania: 2018-08-21
Kategoria: Medycyna i zdrowie
ISBN:
Liczba stron: 244
Książka, która rozwiewa wątpliwości na temat tego czy i kiedy dieta eliminacyjna jest niedoborowa. Kiedy eliminujemy pokarmy z diety? Dlaczego tak wiele...
Rodzice mają bardzo duży wpływ na to, w jaki sposób będzie wyglądała przyszłość ich dziecka. Joanna Dronka-Skrzypczak napisała wyjątkową książkę...
Chcę przeczytać,