Opracowana przez lekarza medycyny dr Marka Haymana dieta pegańska bije rekordy popularności. W założeniu ma łączyć najbardziej korzystne dla zdrowia człowieka wybrane elementy diet paleo i wegańskiej. Warzywa i owoce mają być podstawą posiłku, mięso i ryby pozyskiwane z ekologicznych hodowli jedzone jako dodatek, natomiast produkty mleczne i o wysokim indeksie glikemicznym w zasadzie wykluczone. Książka zawiera ponad 200 przepisów na smaczne i proste śniadania, obiady, desery oraz kolacje przygotowywane według zasad diety pegańskiej. Cennym uzupełnieniem są porady dietetyka dotyczące praktykowania peganizmu.
Wydawnictwo: SBM
Data wydania: 2019-05-04
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 192
Język oryginału: polski
Atlas zbiera informacje na temat witamin niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Wiadomości dotyczące tego, czym właściwie są witaminy...