Dieta, która wzmacnia kości

Ocena: 0 (0 głosów)
Moc kości to jeden z najważniejszych elementów sprawnego funkcjonowania organizmu. Przez całe nasze życie muszą się zmieniać i nieustannie przebudowywać swoją strukturę, aby dostosowywać się do spełniania nowych ról. Co 5-6 lat następuje całkowita wymiana wapnia. Dlatego tak istotne jest, czy prawidłowo odżywiamy nasze kości. Trzeba pamiętać, że mleko i produkty mleczne to główne źródła wapnia, a szpinak i szczaw - bogate w szczawiany - utrudniają jego wchłanianie. Konieczne też jest dostarczanie organizmowi witaminy D w pożywieniu. W książce znajduje się 168 przepisów na pyszne potrawy ułatwiające właściwą pracę naszemu organizmowi.

Informacje dodatkowe o Dieta, która wzmacnia kości:

Wydawnictwo: inne
Data wydania: b.d
Kategoria: Medycyna i zdrowie
ISBN: 83-7404-459-4
Liczba stron: 176

więcej

Kup książkę Dieta, która wzmacnia kości

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Dieta, która wzmacnia kości - opinie o książce

Inne książki autora
Pizza. spaghetti i risotto. Dania z włoskim paszportem
Jackowska Wanda0
Okładka ksiązki - Pizza. spaghetti i risotto. Dania z włoskim paszportem

Zbiór przepisów na najbardziej popularne potrawy kuchni włoskiej: pizzę, spaghetti i risotto. Zawarte w tej książce przepisy pochodzą ze zbiorów autorki...

Pizza, spagetti i risotto dania z włoskim paszportem
Jackowska Wanda0
Okładka ksiązki - Pizza, spagetti i risotto dania z włoskim paszportem

?Dania z włoskim paszportem" to zbiór przepisów na najbardziej popularne potrawy kuchni włoskiej: pizzę, spaghetti i risotto. Zawarte w tej książce przepisy...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Reklamy