Inspirująca, pięknie ilustrowana wielkoformatowymi zdjęciami książka dla wszystkich, którzy chcą upiększyć podawane potrawy. Fotografie pokazują kolejne czynności, jak wyczarować smaczne dekoracje oraz czym powycinać ozdoby. Jakimi narzędziami je dekorować? W jaki sposób umiejętnie posłużyć się łyżeczką do wycinania kulek z owoców, tubą do rysowania wzorów z czekolady czy radełkiem, którym wycina się brzegi ozdób? Mnóstwo pomysłów na wymyślne, lecz nietrudne do zrobienia ozdoby, dzięki którym nie tylko desery będą wyglądały niczym z cesarskiej uczty.
Wydawnictwo: inne
Data wydania: 2012-08-15
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 108
Ta bajecznie kolorowa książka to prawdziwy hołd poświęcony rękodziełu oraz jego szlachetnej odmianie, jaką jest filcowanie tkanin. Filcowanie jest techniką...
Zbiór oryginalnych pomysłów na malowane buźki, maski, stroje karnawałowe, przebrania na Halloween, efektowne kreacje urodzinowe, kostiumy na szkolne przedstawienia...
Chcę przeczytać,