"Nakarm oczy gościJesteś ciekaw, jak stworzyć arcydzieło z kostki masła lub uformować jeża z gruszki? Marzysz o zorganizowaniu sylwestrowego przyjęcia, które zachwyci gości? A może chcesz uraczyć kolegów swojego dziecka pięknym czekoladowym ciastem w kształcie lokomotywy? Jeśli tak, daj się zaprosić na krótki kurs dekorowania potraw!Kolorowo, pysznie i oryginalnie ? tak właśnie może być na Twoim stole na co dzień i od święta. Atrakcyjne wizualnie dania skuszą nawet niejadków. Bo jak można się oprzeć jabłkowym łabędziom, warkoczom z francuskiego ciasta, słodkim mufinkom z lukrem, ślicznym minikanapeczkom lub koreczkom na jeden kęs? Pomysły, przedstawione na 330 barwnych fotografiach, dostarczą inspiracji do podawania owoców, warzyw, wypieków, słodkości, przekąsek i rozmaitych napojów ? od kawy po drinki. Doskonałym podsumowaniem poradnika są propozycje na wyjątkowe okazje, a wśród nich między innymi: sylwestrowy zimny bufet, karnawałowe sushi po europejsku, walentynkowy słodki niedźwiadek dźwigający serce?"
Informacje dodatkowe o Dekorowanie potraw:
Data wydania: b.d