Deadman Wonderland #11

Tom 11 cyklu Deadman Wonderland

Ganta i Senji udają się do najgłębszej części DW w poszukiwaniu pozytywek, będących kluczem do zagadki Wretched Egg. Zostają zaatakowani przez Przedrzeźniacza. Ganta, by obronić przyjaciela, zgadza się oddać w ręce Toto. W międzyczasie Makina zdobywa pamiętnik Sorae Igarashi i poznaje szokującą przeszłość łączącą Gantę i Shiro.

Informacje dodatkowe o Deadman Wonderland #11:

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2018-04-11, Przeczytałem,

PRZESZŁOŚĆ WYJAWIONA

W jedenastym tomie „Deadman Wonderland wszystko wreszcie się wyjaśnia. Przeszłość bohaterów zostaje ujawniona, ich sekrety wychodzą w końcu na światło dzienne, ale jednocześnie autorzy nie zapominają by dostarczyć nam solidnej porcji szybkiej, krwawej i brutalnej akcji. I ani na chwilę nie schodzą poniżej poziomu, do jakiego zdążyli nas przyzwyczaić.

By ratować Senjiego, Ganta oddał się w ręce Przedrzeźniacza. To tu spotyka Wretched Egg i przekonuje się, że Shiro wciąż gdzieś tam jest, a wspomnienia o nim i wspólnych chwilach nadal są w niej żywe. Ale to dopiero początek. Przedrzeźniacz chce przejąć ciało Ganty, zaczyna wsączać w niego swój umysł, a chłopak staje się świadkiem wydarzeń sprzed lat. Widzi, jak jego własna matka przyczyniła się do stworzenia Wretched Egg i do czego to doprowadziło.
Tymczasem w ręce Makiny i reszty jej oddziału trafia dziennik Sorae Igarashi, z którego dowiadują się tych samych rzeczy i okrucieństwa, jakiego doświadczyła mała Shiro. Czy wiedza o przeszłości pozwoli coś zmienić? Czy wygra Shiro czy Wretched Egg? Kto jeszcze zapłaci najwyższą cenę za próbę naprawienia dawnych wydarzeń i jakie jeszcze sekrety skrywa DW?

Całość recenzji na moim blogu:http://ksiazkarniablog.blogspot.com/2018/04/deadman-wonderland-11-kataoka-jinsei.html

Deadman Wonderland #12
Jinsei Kataoka, Kazuma Kondou0
Okładka ksiązki - Deadman Wonderland #12

Senjiemu w ostatniej chwili udaje się uratować Gantę przed śmiercią. Obaj stają do walki z Przedrzeźniaczem....

Deadman Wonderland #9
Jinsei Kataoka, Kazuma Kondou0
Okładka ksiązki - Deadman Wonderland #9

Po wyniszczającej, ale zwycięskiej walce z Ninbenami Ganta dołącza do Makiny i razem ruszają wypełnić plan Ende Faust. Jednak na miejscu okazuje się, że...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;