Deadly Class, Tom 12. Czułe pożegnanie, cz. 2

Nie ma nic piękniejszego niż całkowite oderwanie się od świata u boku ukochanej osoby, do tego w miejscu, w którym hałas, chciwość i nienawiść można zastąpić spokojnym, prostym życiem. Tylko czy takie miejsce naprawdę istnieje? A nawet jeśli, to jak to możliwe, że dyszące żądzą mordu potwory jeszcze go nie unicestwiły? Tego dowiemy się na ostatniej prostej z wyrzutkami Pokolenia X w chwili, gdy wszystkie przewidywania spełniają się na ich oczach.

Album zawiera zeszyty Deadly Class #53-56.

CIEKAWOSTKI:

komiks został zaadaptowany do formy serialu telewizyjnego. Można go oglądać na HBO GO pt. "Szkoła zabójców".

Informacje dodatkowe o Deadly Class, Tom 12. Czułe pożegnanie, cz. 2:

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2023-12-01, Ocena: 4, Przeczytałem,

DEAD(LY) END

Więc tak - w końcu mamy koniec. Rozpisał się w tej serii Remender, oj rozpisał, bo on zazwyczaj dość krótko i konkretnie, a tu proszę, dwanaście tomów, łącznie 56 zeszytów, sporo tego. Ale najwyraźniej dobrze mu się to pisało i to czuć. Z drugiej strony, seria już nieco straciła pazur, więc fajnie, że tego finału nie przeciągał nam jakoś za bardzo. No a ów finał - w środku którego jesteśmy, bo to druga jego część przecież - to kawał dobrego komiksu, fajne podsumowanie i w sumie żal, że jednak koniec, że już nie będzie tych bohaterów i tego świata. Ale zawsze można zacząć od początku.

Jeśli chodzi o treść, wydawca wiele nie zdradza, to i ja się dostosuję.

Więc tak: Marcus znalazł swoją bezpieczną przystań, ostoję i w ogóle. Żyje sobie spokojnie, wszystko jakoś się układa i wtedy pojawia się szansa i... No właśnie, co z tego wyniknie? Przeszłość go dorwie? A może jednak uda się obronić to, co ważne?

Deadly Class, Tom 11. Czułe pożegnanie cz. 1
Wes Craig0
Okładka ksiązki - Deadly Class, Tom 11. Czułe pożegnanie cz. 1

Grzechy muszą zostać odpokutowane, a niewielu ma ich tyle, co uczniowie Kings Dominion. Stare animozje dochodzą do głosu, a mroczne sekrety zostają ujawnione...

Raj utracony
John Milton