Książka kulinarna z przepisami na najlepsze dania z jednego garnka - zapiekanki, zupy, gulasze i potrawki.
Gulasz, potrawka, zapiekanka, risotto, duszone warzywa, frittata czy zupa - łatwe, sycące potrawy, które nie wymagają dużych umiejętności kulinarnych. Składniki wystarczy pokroić, podsmażyć, utrzeć, a na koniec wszystkie wrzucić do jednego garnek, zapiekać lub dusić. Ponoć by zrobić dobry gulasz najlepiej ustawić go na małym ogniu i zapomnieć o nim na jakiś czas. Gulasz i potrawy jednogarnkowe gotują się niemal same, by potem dać nam niesamowite doznania smakowe.
Dania jednogarnkowe dają szerokie pole do popisu. Dzięki nim można sprytnie wykorzystać produkty, które miałyby trafić do kosza. Są też idealnym rozwiązanie dla tych, którzy z braku czasu przygotowują obiad na kilka dni. Do gęstych, sycących i aromatycznych dań wystarczy kromka świeżego chleba. I dla dorosłych - kieliszek czerwonego wina...
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2015-03-24
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 176
Najwspanialsze rezydencje, pałace i ogrody książąt, królów i cesarzy - od Zakazanego Miasta chińskich cesarzy do bajkowych zamków szalonego króla Bawarii...
Doskonałego kucharza od dobrego odróżnić można... po sosie! Bo sos sprawia, że przeciętny posiłek zmienia się w niezwykłą ucztę - zaostrza smak dania,...
Chcę przeczytać,