Wczesne lato w Zielonej Górze, niewielkim mieście zachodniej Polski. Kucharz, znanej restauracji serwującej kuchnię francuską znajduje w zamrażarce rozczłonkowane ciało nieznanej kobiety. Za rozwikłanie tej sprawy bierze się Wydział Kryminalny Komendy Miejskiej, na czele z panią inspektor Agnieszką Wiertelak. Śledztwo jest skomplikowane, a podejrzanych coraz więcej. Czy zamieszany jest w to właściciel lokalu, Michael Giroud i jego pracownicy? Kim jest sama ofiara? Czy starsza aspirant Anna Włodarczyk, marząca o awansie, poradzi sobie z zadaniami i poukłada przy okazji swoje życie osobiste? Do ekipy zostaje włączony komisarz Piotr Tonder, który po ostatnim śledztwie przebywa na zwolnieniu chorobowym. Rozpoczyna swoje prywatne dochodzenie, które ma pomóc w złapaniu bestialskiego mordercy. Czy danie główne będzie smakować rozwiązaniem zagadki?
Wydawnictwo: inne
Data wydania: 2017 (data przybliżona)
Kategoria: Kryminał, sensacja, thriller
ISBN:
Liczba stron: 280
Język oryginału: polski
W wigilię Bożego Narodzenia zostają odnalezione zwłoki emerytowanej pani profesor. Wszystko wskazuje na uduszenie, ale jak się okazuje ciało zostaje pozbawione...
Syryjka Leila trafia do ośrodka dla uchodźców w Polsce.Jej cały dobytek to torba z ubraniami i ukryte sto euro. Musi poradzić sobie sama, choć to niełatwe...
Przeczytane:2019-01-05, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2019,
Ciekawa historia. W zamrażarce w szanowanej francuskiej restauracji w Zielonej Górze zostaje znalezione poćwiartowane ciało nieznajomej kobiety. Kto zabił? Kto podrzucił?
Książka trzyma cały czas w napięciu. Podejrzani sa wszyscy. Właściciel restauracji, jego żona, pracownicy. Wszyscy kręcą, coś ukrywają. Śledztwem zajmują się marząca o awansie starsza aspirant Anna i przebywający na zwolnieniu komisarz Piotr. Jak szybko znajdą rozwiązanie?