Dość częsta opinia, że wegetariańska kuchnia jest monotonna, a potrawy bez mięsa nie mają smaku, jest fałszywa. Zapraszamy do bliższego jej poznania i fascynującej "wegetariańskiej" wyprawy po świecie. Proponujemy ponad 100 przepisów na potrawy z Włoch, Indii, Tajlandii i Turcji: karaibskie rożki z batatów, nadziewane bakłażany z Bliskiego Wschodu, pożywne dania klasyczne wzbogacone o nową nutę smakową - zupa dyniowa z pesto z natki czy zapiekanka z kwaszonej kapusty i prosecco. Mnóstwo rad i informacji dotyczących produktów stosowanych w kuchni wegetariańskiej. Wszystko o przyprawach, ziołach i innych dodatkach aromatyzujących oraz liczne pomysły na zamienniki, dzięki którym kuchnia wegetariańska staje się jeszcze bardziej urozmaicona.
Informacje dodatkowe o Dania wegetariańskie:
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
83-7319-849-0
Liczba stron: 128
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,