Czas rekinów. Liderzy amerykańskiego biznesu XX wieku

Początki megaimperiów -- Caterpillar, Visa, monopole naftowe Historia gospodarcza XX wieku -- od Wielkiego Kryzysu 1929-1933 do ery internetu Ewolucja kapitalizmu -- od epoki strajków i bezrobocia do rewolucji technologicznej

Żywi czy martwi, są wśród nas. To oni stworzyli świat, który stał się naszą rzeczywistością. Mentorzy wszechczasów. Przyjdą Ci z pomocą, jeśli tylko zwrócisz się do nich po radę. Otwórz właściwy rozdział i dowiedz się, co w patowej sytuacji zrobiłby:

Walt Disney, Warren Buffet, legendarny spekulant giełdowy, Robert W. Woodruff, twórca potęgi Coca-Coli, Luis V. Gerstner, który ocalił IBM przed upadkiem, Alfred M. Zeien, ojciec Gillette Company, Henry Ford, Harold S. Stanley, założyciel banku inwestycyjnego Morgan Stanley, Howard J. Morgens z Procter & Gamble, Edmund T. Pratt Junior, budowniczy Pfizera, Bill Gates.

Ta książka zawiera nie tylko biografie znanych przedsiębiorców. To studium umysłów wielkich liderów, osadzone w ich czasach. Dziś rzadko zastanawiamy się, dlaczego komputer czy samochód działa tak, a nie inaczej. Przyjmujemy te zdobycze kapitalizmu i nauki za oczywistą normę. Jednak ktoś kiedyś musiał sobie to wszystko wyobrazić i stworzyć.

Wybierz się w odkrywczą podróż do czasów, które z dzisiejszej perspektywy mógłbyś uznać za dziewicze. Odkryj mentalny kod, który odróżnia opisanych w tej książce liderów od większości ludzi.

"Jedna z najważniejszych książek biznesowych, jakie dotychczas ukazały się w nowym stuleciu..." Warren Bennis
osobisty doradca czterech prezydentów USA, autor 27 książek o przywództwie

Informacje dodatkowe o Czas rekinów. Liderzy amerykańskiego biznesu XX wieku: