Czarnogóra, Serbia, Bośnia i Hercegowina. Zielony Przewodnik. Wydanie 1

Dla tych, którzy są spragnieni kontaktu z naturą, Bałkany oferują przepiękne góry, parki narodowe oraz doliny rzek. Wśród niezwykłej i dzikiej przyrody znajdują się ukryte przed ludzkim okiem monastery prawosławne - bastiony kultury i historii tego regionu.Jeżeli chcemy poczuć ducha jedności słowiańskiej, zobaczyć na własne oczy jak od tysiącleci Wschód i Zachód wzajemnie się przenikają, łączą, ale i walczą o strefy wpływów, zwiedzić zabytki, miasta, cuda przyrody, które są niepowtarzalnei unikatowe, to wybierzmy się do trzech fascynujących krajów: Czarnogóry, Serbii lub Bośni i Hercegowiny.

Gościnni i otwarci na turystów, zawsze weseli i chętni do zabawy mieszkańcy Bałkanów, pokażą nam jak spędzać wolny czas w licznych restauracjach, kawiarniach, delektować się wyśmienitym winem i mocną czarną kawą. Chętnie pochwalą się narodowymi potrawami oraz piękną, rytmiczna muzyką.

Informacje dodatkowe o Czarnogóra, Serbia, Bośnia i Hercegowina. Zielony Przewodnik. Wydanie 1 :

Wydawnictwo: Bezdroża
Data wydania: 2011-08-26
Kategoria: Przewodniki turystyczne
ISBN: 978-83-7661-141-9

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Czarnogóra, Serbia, Bośnia i Hercegowina. Zielony Przewodnik. Wydanie 1

Czarnogóra, Serbia, Bośnia i Hercegowina. Zielony Przewodnik. Wydanie 1 - opinie o książce

Jak nie sięgnąć do takiej lektury po takiej recenzji ?
Ludzie w Vogue. Stulecie portretów
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Ludzie w Vogue. Stulecie portretów

Bogata i pięknie skomponowana kolekcja pokazuje, że archiwa fotograficzne brytyjskiego „Vogue’a” to fascynujący katalog zawierający zdjęcia...

Mieszkam w Polsce
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Mieszkam w Polsce

Z czego słynie nasz kraj? Jak brzmi trzecia zwrotka hymnu? Jak nazywa się najwyższy szczyt, największe miasto, najgłębsze jezioro? Jak obchodzimy święta...