Czarna zima

Zima trwa w nieskończoność. Siarczysty mróz, niebo zaciągnięte czarnymi chmurami, dni tak ciemne, że trudno odróżnić je od nocy. Brutalne ataki nieznanego zwierzęcia nasilają się. Przygnębienie i niemoc ogarnia wszystkie stany: chłopów, rycerzy i arystokrację. Nadciągają ponure czasy dla każdego stworzenia.

Oddział księcia d'Enghiena pod dowództwem Jakuba Borzęckiego ma za zadanie uporać się z czyhającym wszędzie niebezpieczeństwem. Wyrusza zatem w poszukiwaniu źródła krwawych napaści, wspomagany przez moc Słonecznego Kamienia. Maszerujący pułk nieustannie musi zmagać się z przeciwnościami losu. Niepokój wzbudzają także wizyty tajemniczej Zofii oraz jej ingerencja w poczynania komisarza Jakuba. Czarna zima to opowieść o odwadze i zdradzie, o skrywanych głęboko tajemnicach i prastarych legendach, o wampirach i dzikich bestiach, o tłumionej miłości i walce - z wrogiem, ale przede wszystkim z sobą samym.

Tej książki nie może zabraknąć na półce żadnego miłośnika średniowiecznej fantastyki.

Informacje dodatkowe o Czarna zima:

Wydawnictwo: Papierowy Motyl
Data wydania: 2013-10-28
Tłumaczenie: brak

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Czarna zima

Czarna zima - opinie o książce

Avatar użytkownika - Shi4
Shi4
Przeczytane:2016-05-13, Ocena: 3, Przeczytałam, 52 (285) książki w 2016 roku, Fantastyka, Mam,
Totalnie nie mogłam wciągnąć się w akcję tej książki. Bohaterowie podróżowali dokąś, ale ja dopiero pod koniec książki zorientowałam się jaki jest cel ich podróży.
Avatar użytkownika - tlenianka
tlenianka
Przeczytane:2014-09-07, Ocena: 3, Przeczytałam, 26 książek 2014, Mam, Przecinki,
Zdecydowanie to nie jest to, co lubię. Pomysł niezły, ale forma pozostawia wiele do czynienia. Często gubiłam się, kto z kim rozmawia i kto się z kim spotkał. Plus za poprawność językową.
Raj utracony
John Milton