Czarna Bandera. Dzieci pirata.

Kiedy Mała Ludwika i Beniamin stracili matkę, zdecydowali się wyruszyć na spotkanie z prawdziwą przygodą. Po ucieczce z sierocińca, w którym ich zamknięto, docierają do Saint-Malo. Szybko jednak odnajduje ich straszliwy pirat, od którego dowiadują się przedziwnych rzeczy.

Informacje dodatkowe o Czarna Bandera. Dzieci pirata.:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: b.d

Kup książkę Czarna Bandera. Dzieci pirata.

Czarna Bandera. Dzieci pirata. - opinie o książce

Avatar użytkownika - speedi
speedi
Przeczytane:2009-09-30,
Trochę za dużo w tej powieści uproszczeń i oklepanych schematów. Wszystko potraktowane jest zbyt lekko, nie ma budowania klimatu, jest głównie akcja pełna niewiarygodnych zdarzeń. Przygody bohaterów są bajkowo proste. W takim świecie wszystko się udaje i wychodzi się cało z każdej opresji. Zaletą jest opis przygody o której marzy wiele dzieci, odrobina humoru i dawka napięcia w scenach takich jak porwanie dzieci czy walka piratów. Książka nie jest w stanie zadowolić bardziej wybrednego czytelnika, może za to spodobać się młodszym czytelnikom. Niezbyt długa i lekka. Tekst i opisy nie są wyrafinowane, przygody jednak potrafią wciągnąć, a bogate ilustracje i dbałość edytorska ucieszą oko każdego czytelnika.
Avatar użytkownika - Mamut
Mamut
Przeczytane:2023-03-30, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2023,

Ludwika i Benjamin, którzy trafili do przytułku po śmierci mamy sześć miesięcy temu,  uciekają nad morze. Od pirata Czarnobrodego dowiadują się, że są dziećmi innego słynnego pirata, Kapitana Roca, a tatuaże jakie mają na ramionach są kawałkami mapy, mającej doprowadzić do skarbów, jakie zgromadził ich ojciec.

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;