Cubase SX 3 dla zapaleńców

Odkryj świat cyfrowej obróbki dźwięku

Skonfiguruj sprzęt i oprogramowanie Wykorzystaj instrumenty z łączem MIDI Zmiksuj ścieżki muzyczne

Komputery bardzo szybko stały się narzędziami pracy profesjonalnych muzyków. Nawet stare, poczciwe "ośmiobitowe" pomogły wielu twórcom w komponowaniu, miksowaniu i nagrywaniu swoich utworów. Dziś trudno wyobrazić sobie studio nagraniowe bez komputera. Wielkie analogowe konsolety zostały zastąpione urządzeniami cyfrowymi, instrumenty muzyczne połączone są ze sprzętem nagrywającym poprzez łącze MIDI, a rolę sekwencera pełni komputer wyposażony w odpowiednie oprogramowanie. Wśród aplikacji wspomagających tworzenie muzyki i obróbkę dźwięku zasłużoną popularnością cieszy się pakiet Cubase firmy Steinberg. Wersja oznaczona symbolem SX 3 to flagowy produkt tej firmy, przeznaczony dla muzyków, kompozytorów, producentów i inżynierów dźwięku.

"Cubase SX 3 dla zapaleńców" to podręcznik, dzięki któremu krok po kroku zapoznasz się z podstawami użytkowania tego niezwykłego narzędzia. Czytając go, dowiesz się, jak optymalnie skonfigurować swój sprzęt do pracy z Cubase, w jaki sposób korzystać z szablonów projektów oraz pracować z plikami dźwiękowymi. Nauczysz się nagrywać dźwięk, edytować go i rozmieszczać w projekcie ścieżki dźwiękowe. Poznasz techniki miksowania ścieżek, stosowania filtrów i efektów oraz zgrywania gotowych utworów do plików w formacie MP3. Dostosujesz program do własnych potrzeb, będziesz zarządzać biblioteką dźwięków i za pomocą interfejsu MIDI połączysz instrumenty muzyczne z komputerem.

Dobór ustawień karty dźwiękowej i interfejsu MIDI w komputerze Tworzenie nowego projektu w oparciu o szablon Nagrywanie dźwięku Praca w oknie projektu Edycja dźwięku Edycja ścieżek MIDI Miksowanie kanałów Filtry i efekty Konfigurowanie programu Cubase Korzystanie z hitpointów

Ta książka uczyni z Ciebie cyfrowego wirtuoza.

Informacje dodatkowe o Cubase SX 3 dla zapaleńców:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2007-06-04
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Cubase SX 3 dla zapaleńców

Cubase SX 3 dla zapaleńców - opinie o książce