Coś zabija dzieciaki, tom 1

Nowa przebojowa seria prosto od BOOM Studios - obecnie jednego z najciekawszych amerykańskich wydawnictw. W małym sennym miasteczku, gdzieś w samym sercu USA zaczynają ginąć dzieciaki. Podobno odpowiadają za to kryjące się w mroku przerażające istoty. I wtedy pojawia się Erica Slaughter. Erica zabija potwory. Niezależnie od kosztów. Bo ktoś to musi robić.

Informacje dodatkowe o Coś zabija dzieciaki, tom 1:

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2020-08-07, Ocena: 4, Przeczytałem,

„TO” ZABIJA DZIECIAKI

Dwie serie komiksowe od Non Stop Comics, których nie powstydziłby się sam Stephen King – a dokładniej „Paper Girls” i „Odrodzenie” – dobiegły niedawno końca. Wydawca jednak nie śpi i postanowił zapełnić tę lukę kolejną pozycją, która wpasowuje się w ten schemat. „Coś zabija dzieciaki”, bo o niej mowa, to cykl korzystający ze schematów takich opowieści, jak „To” i to w całkiem udany sposób.

Coś zabija dzieciaki. W sennej amerykańskiej mieścinie zaczynają znikać miejscowe dzieci. Po większości z nich nie zostaje żaden ślad, kilku jednak udaje się wrócić, a opowieści, które ze sobą przynoszą, mogą przerazić niejednego. Opowieści o istotach, które czają się w mroku. Po co owe istoty to robią? I co tu się właściwie dzieje?
W tym miejscu na scenę wkracza ona, Erica Slaughter, dziewczyna, która jako jedyna zdaje się rozumieć z jakim złem mierzy się okolica. I jako jedyna także wydaje się być zdolna stawić mu czoła. Ale za jaką cenę?

Kyle
T.M. Piro