Combat Kickboxing

PIERWSZA NA POLSKIM RYNKU KSIĄŻKA O COMBAT KICKBOXINGU

Combat Kickboxing to polski, nowoczesny, wojskowy system walki wręcz. Wykorzystuje metody treningowe oraz techniki kickboxingu poszerzone o system walki w bliskim kontakcie. Ten nowoczesny styl walki przygotowuje żołnierzy i innych przedstawicieli służb mundurowych do realizacji zadań służbowych w przypadku wystąpienia zagrożenia dla życia lub zdrowia a także do utrzymania ogólnej dobrej sprawności fizycznej.

Zespół profesjonalistów: Łukasz Rydzik (Trener Klasy Mistrzowskiej w Kickboxingu), Krzysztof Mika ,,MIXU" (były żołnierz Jednostki Wojskowej Komandosów z Lublińca) oraz Jerzy Bassa (wiceprezes Polskiego Związku Kickboxingu) opracowali kompleksowe formy walki bojowej wyszczególniając najskuteczniejsze metody ataku oraz obrony. Zrobili to z myślą o wyszkoleniu obecnych lub przyszłych żołnierzy i funkcjonariuszy.

Podczas opracowania metod treningowych oraz zakresu technik Combat Kickboxingu wykorzystano 30 letnie doświadczenie szkoleniowe Polskiego Związku Kickboxingu, którego zawodnicy od wielu lat odnoszą sukcesy na arenie międzynarodowej i od lat są jedną z najlepszych drużyn świata. Zakres technik wykorzystywanych w Combat Kickboxingu dostosowany jest do charakteru realizowanych zadań służbowych przez żołnierzy i funkcjonariuszy.

Stosowanie opracowanych technik powinno występować wyłącznie podczas działań służbowych oraz w sytuacji zagrożenia życia lub zdrowia. Nieuzasadnione użycie opracowanego systemu może doprowadzić do śmierci lub powstania uszczerbku na zdrowiu. Publikacja jest formą instruktażową, przeznaczoną na potrzeby właściwego wyszkolenia.

W książce m.in.

Etapy szkolenia * Pozycje walki * Punkty witalne *Techniki ręczne * Techniki nożne * Duszenie *Uderzenia głową * Walka w różnych pozycjach i płaszczyznach * Ostre narzędzia *Tępe narzędzia *Zabór broni

O książce napisali:

Opracowanie autorstwa Łukasza Rydzika, Krzysztofa Miki i Jerzego Bassa jest nowoczesnym podręcznikiem nowego, polskiego, bojowego systemu walki. Prezentowane przez Autorów techniki są dobrane w sposób pozwalający na osiągnięcie maksymalnej skuteczności w realnej walce przez żołnierzy. Mogę z pełnym przekonaniem polecić książkę ,,Combat Kickboxing" szerokiemu gronu instruktorów walki w bliskim kontakcie jako przewodnik treningowy oraz uzupełnienie dotychczasowych systemów szkoleniowych w Żelaznej Dywizji.

Gen. dyw. dr Jarosław Gromadziński

To wartościowe studium omawiające w sposób wyczerpujący i twórczy prezentowane zagadnienia. Jestem przekonany, że stanowić będzie cenną dla teorii i praktyki sportów walki pozycję literatury.

dr hab. Tadeusz Ambroży prof. AWF

Kup książkę Combat Kickboxing

Niezapomniane wiersze dla dzieci
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Niezapomniane wiersze dla dzieci

Zbiór klasycznych polskich wierszyków dla dzieci od XVIII do XX wiekum.in. Osioł, Paweł i Gaweł, Chory kotek, Andzia, Lis i kozioł.Piękne, kolorowe ilustracje...

Dedal i Ikar
opracowanie zbiorowe0
Okładka ksiązki - Dedal i Ikar

Pierwszy tom serii ,,Świat mitów" - komiksów opartych na greckiej mitologii. Niedawno koronowany król Krety - Minos - nakazuje genialnemu architektowi...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;