Króciutkie i zabawne opowiadania, które składają się na tę książkę, znają już zapewne wszyscy czytelnicy piątkowego dodatku dla dzieci "Gazety Wyborczej" - "Komiksowo".

Do wydania tej książki zachęciły nas liczne głosy nauczycieli i rodziców, którzy odczuwali brak tego typu publikacji na polskim rynku.

Grzegorz Kasdepke - w sposób lekki i pogodny tłumaczy najpopularniejsze związki frazeologiczne, z jakimi na co dzień spotykają się dzieci. Jak zwykle u tego pisarza, dydaktyzm jest przesłonięty poczuciem humoru, dzięki czemu jego opowiadania bawią w równym stopniu najmłodszych czytelników, jak i osoby dorosłe.

Informacje dodatkowe o CO TO ZNACZY... 101 zabawnych historyjek, które pozwolą zrozumieć znaczenie niektórych powiedzeń:

Wydawnictwo: Literatura
Data wydania: 2021-04-01
Kategoria: Edukacyjne

Tagi: Edukacja - język literatura pisanie i czytanie

Kup książkę CO TO ZNACZY... 101 zabawnych historyjek, które pozwolą zrozumieć znaczenie niektórych powiedzeń

Kuba i Buba, czyli awantura do kwadratu
Grzegorz Kasdepke0
Okładka ksiązki - Kuba i Buba, czyli awantura do kwadratu

Kuba i Buba są bliźniakami. Jak łatwo się zorientować, jedno z nich jest dziewczynką, a drugie chłopcem. Rzecz w tym, że nie zawsze wiadomo, które...

Tajemnicze zniknięcie detektywa Pozytywki
Grzegorz Kasdepke0
Okładka ksiązki - Tajemnicze zniknięcie detektywa Pozytywki

Przed drzwiami agencji detektywistycznej ,,Różowe Okulary" zebrał się niemały tłumek. Pan Mietek, Dominik i Zuzia, ich mama, pani Ryczaj i Asia...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska