Co robią maszyny?

Z tej książki dowiesz się, co ponad 100 maszyn robi każdego dnia!

Przyjrzyj się maszynom pracującym w czternastu różnych miejscach, takich jak: dom, gospodarstwo, droga, kopalnia, wesołe miasteczko czy gabinet weterynarza. Następnie przewróć stronę, żeby dowiedzieć się, jak każda z maszyn się nazywa i jaką wykonuje pracę.

Spójrz na pług, traktor, kombajn, odkurzacz, mikser, pralkę, mikroskop, a także maszynę do analizy krwi czy wyrzutnię łodzi ratunkowych.

Zdziwisz się, jak wiele maszyn nas otacza i jak niektóre z nich dziwnie się nazywają!

Ta znakomita książka wprowadza najmłodszych w świat technologii i uświadamia im jej wykorzystanie w codziennym życiu.

Jo Nelson - studiowała na Wydziale Języków Nowożytnych i Średniowiecznych Uniwersytetu Cambridge, a następnie podróżowała po świecie, ucząc angielskiego i matematyki. Osiadła w Londynie, gdzie, zanim zajęła się pisaniem książek dla dzieci, przez dziesięć lat pracowała w wydawnictwie.

Aleksandar Savić - serbski ilustrator i grafik. Ukończył Wydział Projektowania Graficznego i Komunikacji Wizualnej w Belgradzie.

Informacje dodatkowe o Co robią maszyny?:

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2021-04-14
Tytuł oryginału: What Do Machines Do All Day?

Tagi: Dzieci od ok. 3 lat bóg

Kup książkę Co robią maszyny?

Co robią maszyny? - opinie o książce

Kyle
T.M. Piro