Zamiast kłaść się na kozetce u psychoterapeuty, spróbuj odnaleźć się w psychologicznej dżungli! Znajomość psychologii niewątpliwe pomaga żyć. Wszyscy działamy według określonych zasad, które możemy wykorzystać tak, aby służyły nam każdego dnia. Doktorzy Kitz i Tusch z przymrużeniem oka, przystępnie, a jednocześnie z imponującą wiedzą zdradzają psychologiczne sztuczki pomagające pozytywnie wpływać na zachowanie własne i innych, a także lepiej kształtować naszą codzienność.
Dzięki „efektowi stałej ekspozycji” możesz znaleźć partnera na całe życie i skutecznie podlizać się szefowi. Odprężysz się, gdy poznasz „zjawisko światła rampy” – w rzeczywistości ludzie nie zwracają na ciebie uwagi tak bardzo, jak myślisz! Natomiast właściwie wykorzystany „efekt posiadania” sprawi, że w końcu zaczniesz robić dobre interesy.
Wydawnictwo: PWN
Data wydania: 2013-05-13
Kategoria: Psychologia
Tytuł oryginału: Psycho? Logisch! Nutzliche Erkenntnisse der Alltagspsychologie
Język oryginału: Niemcy
Tłumaczenie: Małgorzata Guzowska
Przeczytane:2018-11-23, Ocena: 3, Przeczytałam, 26 książek 2018, Książki XXI wieku,
Psychologiczna książka, która wprowadza nas w zawiły świat psychologi przystępnym językiem. Jestem pozytywnie zaskoczona po przeczytaniu książki.