Co pije krowa. Przydatna wiedza z psychologi życia codziennego

Zamiast kłaść się na kozetce u psychoterapeuty, spróbuj odnaleźć się w psychologicznej dżungli! Znajomość psychologii niewątpliwe pomaga żyć. Wszyscy działamy według określonych zasad, które możemy wykorzystać tak, aby służyły nam każdego dnia. Doktorzy Kitz i Tusch z przymrużeniem oka, przystępnie, a jednocześnie z imponującą wiedzą zdradzają psychologiczne sztuczki pomagające pozytywnie wpływać na zachowanie własne i innych, a także lepiej kształtować naszą codzienność.
Dzięki „efektowi stałej ekspozycji” możesz znaleźć partnera na całe życie i skutecznie podlizać się szefowi. Odprężysz się, gdy poznasz „zjawisko światła rampy” – w rzeczywistości ludzie nie zwracają na ciebie uwagi tak bardzo, jak myślisz! Natomiast właściwie wykorzystany „efekt posiadania” sprawi, że w końcu zaczniesz robić dobre interesy.

Informacje dodatkowe o Co pije krowa. Przydatna wiedza z psychologi życia codziennego:

Wydawnictwo: PWN
Data wydania: 2013-05-13
Kategoria: Psychologia
Tytuł oryginału: Psycho? Logisch! Nutzliche Erkenntnisse der Alltagspsychologie
Język oryginału: Niemcy
Tłumaczenie: Małgorzata Guzowska

Kup książkę Co pije krowa. Przydatna wiedza z psychologi życia codziennego

Co pije krowa. Przydatna wiedza z psychologi życia codziennego - opinie o książce

Avatar użytkownika - anka920
anka920
Przeczytane:2018-11-23, Ocena: 3, Przeczytałam, 26 książek 2018, Książki XXI wieku,

Psychologiczna książka, która wprowadza nas w zawiły świat psychologi przystępnym językiem. Jestem pozytywnie zaskoczona po przeczytaniu książki.

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska