C++ Builder 6. Vademecum profesjonalisty

Kompletny przewodnik po środowisku C++ Buildera

C++ Builder to zgodne ze standardem ANSI C++ środowisko szybkiego tworzenia aplikacji (RAD) w systemie Windows. Dzięki C++ Builder można tworzyć zarówno aplikacje typu "desktop", jak również aplikacje rozproszone i internetowe. "C++ Builder 6. Vademecum profesjonalisty" dostarczy Ci aktualnych informacji na temat najnowszych możliwości tego środowiska. Poznasz między innymi technologie DataSnap, C++ Mobile, XML, BizSnap, dbExpress.

Książka ta była pisana z myślą o aktualnych i przyszłych użytkownikach środowiska C++ Builder. Jest to poradnik dla programistów, a jego podstawowym zadaniem jest poszerzenie wiedzy na temat środowiska C++ Builder i związanych z nim technologii; opis najnowszych funkcji wprowadzonych w wersji 6 środowiska oraz ułatwienie tworzenia wydajnego i użytecznego oprogramowania. Choć większość rozdziałów adresowana jest do średnio zaawansowanych i zaawansowanych użytkowników, zostały one ułożone w taki sposób, że stopień trudności rośnie wraz z numerami rozdziałów, więc początkujący programiści nie powinni mieć większych problemów ze zrozumieniem opisywanych koncepcji. Naucz się tworzyć mobilne aplikacje korzystając z Borland C++Mobile Edition Poznaj sposoby przetwarzania i transformacji dokumentów XML Twórz usługi sieciowe wykorzystując BizSnap oraz WSDL i SOAP Pisz aplikacje rozproszone za pomocą DataSnap Uzyskaj dostęp do baz danych niezależnie od platformy wykorzystując dbExpress Poznaj sztuczki i chwyty stosowane przy pisaniu aplikacji graficznych i multimedialnych Poszerz możliwości środowiska programistycznego za pomocą OpenToolsAPI Poznaj tajniki Windows 32 API i wykorzystaj je w swoich aplikacjach Doświadczenie i bogata wiedza autorów "C++Builder 6. Vademecum profesjonalisty" to gwarancja rzetelności tej książki. Jeśli programujesz w C++ Builder, jest Ci ona po prostu niezbędna.

Informacje dodatkowe o C++ Builder 6. Vademecum profesjonalisty:

Wydawnictwo: Helion