Bunia kontra fakir. Mazurscy w podróży. Tom 1. Audiobook

Inne wydania:

Seria śledzi losy rodziny Mazurskich w czasie ich wakacyjnych podróży przez europejskie miasta. Każdy tom dzieje się w kilku krajach. Rodzina przemierza samochodem państwa, zatrzymując się na jakiś czas w różnych miejscach, zwiedzając i przeżywając przy tym wiele zabawnych perypetii.

Czytelnicy mogą wraz z nimi poznawać ciekawostki o zwiedzanych miejscach, miejscowych zwyczajach, zabytkach i atrakcjach, jedzeniu itp. Grono podróżujących tworzą: jedenastoletni Jędrek, jego rodzice, kuzynka Marcela, z którą Jędrek uwielbia się sprzeczać, oraz babcia - nazywana bunią niezwykle energiczna staruszka.

W pierwszym tomie rodzina odwiedza Frankfurt, Orange w Prowansji, francuskie Carcassone, hiszpańskie Blanes, Barcelonę, Lazurowe Wybrzeże, Cannes, Wenecję, Padwę, Wiedeń oraz zamek Książ w Wałbrzychu. Przydarza im się wiele zabawnych sytuacji - m.in. bunia nawiązuje romans z przystojnym Hiszpanem, a Jędrek wpada na trop kryminalnej intrygi.

Informacje dodatkowe o Bunia kontra fakir. Mazurscy w podróży. Tom 1. Audiobook:

Wydawnictwo: Biblioteka Akustyczna
Data wydania: 2020-02-12
Kategoria: Przygodowe
Czyta:

Tagi: Literatura przygodowa

Kup książkę Bunia kontra fakir. Mazurscy w podróży. Tom 1. Audiobook

Bunia kontra fakir. Mazurscy w podróży. Tom 1. Audiobook - opinie o książce

Któż nie kocha wakacji…
W czasach pandemii, gdy podróżowanie jest mocno ograniczone, alternatywą dla „podróżowania palcem po mapie” jest przeczytanie serii książek „Mazurscy w podróży” .
Ta książka, to sposób na podróże bez wychodzenia z domu. Mocną stroną książki jest: zabawna narracja, ciekawostki, rewelacyjne rysunki oraz zdjęcia atrakcji turystycznych zwiedzanych przez bohaterów.
Nastoletni Jędrek Mazurski, jego rodzice, kuzynka Marcela oraz babcia Henrysia, znana bardziej jako Bunia wybierają się samochodem w podróż życia po Europie. Frankfurt, Orange w Prowansji, Barcelona, Lazurowe Wybrzeże, Cannes, Wenecja, Padwa, to tylko niektóre miejsca, do których oni dotrą. Zwiedzając je, rodzinka przeżywa wiele zabawnych i mrożących krew w żyłach przygód.
W książce pojawia się romans oraz kryminalna zagadka.
Warto wybrać się w podróż ich tropem i sprawdzić, czy podróż zrealizują zgodnie z planem…

Avatar użytkownika - martucha180
Przeczytane:2021-01-15, Przeczytałam,
Klub Przyrodnika. Zagadka purpurowej orchidei. Tom 1
Agnieszka Stelmaszyk0
Okładka ksiązki - Klub Przyrodnika. Zagadka purpurowej orchidei. Tom 1

Pierwszy tom nowej serii Agnieszki Stelmaszyk - autorki bestsellerowej serii Mazurscy w podróży. Purpurowa orchidea to zagrożony wyginięciem kwiat...

Mazurscy w podróży. Zagadka świątecznego puddingu
Agnieszka Stelmaszyk0
Okładka ksiązki - Mazurscy w podróży. Zagadka świątecznego puddingu

Mazurscy spędzają Święta Bożego Narodzenia w rodzinnym gronie na wsi. Domek, który latem kupili, wymaga jeszcze wielu napraw i remontu, dlatego co jakiś...

Raj utracony
John Milton