Olejek różany - bułgarskie złoto
Nesebyr - perła Morza Czarnego
Ikony i freski w monasterze Rilskim
Do obiadu Bułgarzy poczęstują nas rakijąz winogron lub śliwek, a na południowym zachodzie - czerwonym winem otrzymywanym z winogron z Mełnika. Przy stole przed domem w cieniu daszku z winorośli (asma) spędzimy długie godziny na pogawędkach, oczarowani bułgarską gościnnością.
Pamela Kaczmarek, autorka przewodnika oraz bloga Podróż z fantazją, czyli Bułgaria poza szlakiem
Rozszerzamy rzeczywistość
Dzięki aplikacji Pascal AR zobaczysz to, czego w książce pokazać się nie da!
Pobierz aplikację i skieruj swój telefon lub tablet na strony oznaczone symbolem Pascal AR, żeby
zobaczyć przygotowane dla ciebie filmiki. Więcej informacji znajdziesz na s. 5.
4 kroki do udanej podróży!
INSPIRATOR - precyzyjnie zaplanowane wycieczki, osobiste relacje autorów
ZWIEDZANIE - ciekawe miejsca, których nie znajdziesz nigdzie indziej, porady i rekomendacje autorów
POZNAJ BUŁGARIĘ - wszystko, co musisz wiedzieć, aby zrozumieć ten kraj
ZAPLANUJ WYPRAWĘ - krok po kroku zorganizuj idealną podróż
Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2020-03-25
Kategoria: Przewodniki turystyczne
ISBN:
Liczba stron: 400
Gdzie spróbować najlepszej Rakiji? Ile dni jest słonecznych w Słonecznym Brzegu? Czy Złote piaski są złote? Wybrzeże Bułgarii Pascal Lajt, czyli...
o Warna: delfiny grające w piłkę. o Trasy narciarskie, szlaki i alejki spacerowe Witoszy. o Święto Róży i Międzynarodowy Festiwal Folkloru. o...
Chcę przeczytać,