PRZYSMAKI KUCHNI MYŚLIWSKIEJ: "Nowa edycja klasycznej książki Henryka Dębskiego, której pierwsze wydanie ukazało się w 1989 roku. Jest to druga polska książka kucharska o potrawach z dziczyzny. Pierwsza, ,,Kuchnia myśliwska", wydana została w Wilnie w roku 1845 przez Jana Szyttlera.,,Przysmaki kuchni myśliwskiej" to podsumowanie dorobku polskiej myśliwskiej sztuki kulinarnej z uwzględnieniem bardzo atrakcyjnych przepisów kulinarnych innych narodów. Zawiera pond 800 przepisów. Dzięki ich różnorodności umożliwia przygotowanie potraw zarówno bardzo wykwintnych, jak i zupełnie prostych."
BROŃ PALNA: Poradnik dla miłośników broni palnej i przewodnik po broni dostępnej na naszym rynku pierwotnym i wtórnym: sportowej, myśliwskiej, kolekcjonerskiej. Autor, niekwestionowany autorytet w dziedzinie broni, strzelectwa i myślistwa, omawia dawne i współczesne karabiny, karabinki, sztucery, pistolety, pistolety maszynowe, rewolwery i strzelby oraz elementy strzeleckiego wyposażenia: lunety celownicze, kolimatory i tłumiki. Omówione zostały teoretyczne aspekty funkcjonowania broni oraz przedstawiono testy.
Wydawnictwo: DRAGON
Data wydania: 2025-02-10
Kategoria: Inne
ISBN:
Liczba stron: 352
Nowa edycja książki Henryka Dębskiego, której pierwsze wydanie ukazało się w 1989 roku. Obowiązkowa pozycja w biblioteczce każdego smakosza i miłośnika...