Boga przecież nie ma!

Niektórzy wierzą, że w niebie mieszka staruszek, który może robić, co tylko chce. Inni myślą, że w niebie rezyduje kilku staruszków, żeby było im raźniej. Mają takie imiona jak Jahwe, Allah, Tor, Zeus i nazywani są bogami. Jeszcze inni uważają, że Bóg jest niewidzialną siłą, która widzi i słyszy wszystko. Albo, że Bóg jest Miłością. Można również nie wierzyć w żadnego boga. Ta książka jest o tym! Fragment książki ?Boga przecież nie ma!? to doskonały punkt wyjścia do dyskusji z dzieckie

Informacje dodatkowe o Boga przecież nie ma!:

Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2021-06-16
Tytuł oryginału: Gud finns nog inte

Kup książkę Boga przecież nie ma!

Boga przecież nie ma! - opinie o książce

Avatar użytkownika - zaczytana_optymi
zaczytana_optymi
Przeczytane:2021-08-08,

Co do książki ze zdjęcia -
"Boga przecież nie ma" Patrika Lindenforsa - jest to bardzo ciekawa i inna pozycja :)

Mieści w sobie barwne ilustracje. Można by było pomyśleć początkowo, że jest to tylko książka dla dzieci, ale spokojnie może przeczytać ją każdy :)

Znajdziemy w niej odpowiedzi na podstawowe pytania takie jak np. "Czym jest wiara?", "Kim jest Bóg".

Każda religia ma swojego Boga w którego wierzy i to on jest dla tego kogoś najważniejszy. Wydaje mi się, że warto zadać sobie powyższe pytania i najpierw samemu na nie odpowiedzieć zanim sięgnie się po tę pozycję:)

Autor wymienia tutaj imiona Boga oraz opisuje jak wygląda on w różnych religiach:)

Książka naprawdę dla dzieci świetna. Dorosły może czuć niedosyt, ale uważam że i tak warto ją przeczytać:)

Polecam ;)

A @wydawnictwoczarnaowca dziękuję za egzemplarz recenzyjny:)

Avatar użytkownika - Anonim2414
Anonim2414