Bóg, woda i człowiek. Biblijne scenariusze do katechezy

Cena: 30,00 zł Seria Biblioteki Katechety Zawiera 18 scenariuszy biblijnych. Jest adresowana do nauczycieli religii, sprawdzi się też jako pomoc do katechezy dorosłych oraz jako materiał formacyjny dla grup biblijnych w parafii. Została opracowana została zgodnie ze znowelizowaną w 2010 roku „Podstawą programową katechezy Kościoła katolickiego w Polsce”. Do książki dołączona została płyta CD, z formularzami, tekstami do pracy indywidualnej na lekcji lub w grupie. Autor - kierownik Katedry Egzegezy Ksiąg Prorockich w Instytucie Nauk Biblijnych Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II oraz wykładowca w Wyższym Seminarium Duchownym w Pelplinie.

Informacje dodatkowe o Bóg, woda i człowiek. Biblijne scenariusze do katechezy:

Wydawnictwo: Święty Wojciech
Data wydania: 2010-03-18
Kategoria: Duchowość, religia
ISBN: 978-83-7516-272-1

Kup książkę Bóg, woda i człowiek. Biblijne scenariusze do katechezy

Bóg, woda i człowiek. Biblijne scenariusze do katechezy - opinie o książce

ks. Wojciech Pikor0
Okładka ksiązki - Księgi historyczne Starego Testamentu. Wprowadzenie do zagadnień literackich, historyczno-krytycznych i teologicznych

Monografia Księgi historyczne Starego Testamentu. Wprowadzenie do zagadnień literackich, historyczno-krytycznych i teologicznych jest adresowana do szerokiego...