BIG BLUE

Jeśli działasz na rynku IT, ta ksiażka jest dla Ciebie.Big Blue to czarowna saga o tym w jaki sposób, zgodnie ze swoją legendą, Lou Gerstner zakasał rękawy, zabrał się do ciężkiej pracy i wybawił IBM od prawie stuprocentowej śmierci, zamieniając ją w podręcznikowy przykład cudotwórstwa w uzdrawianiu firm. To książka o tym, w jaki sposób Gerstner przekonywał o konieczności szybkiego działania w firmie, która zaczęła identyfikować agresywność z dyshonorem i wyprowadził Big Blue z 8 miliardów dolarów straty w 1993 roku do 3-miliardowego zysku w 1994 - nie mające precedensu, ponad 11-miliardowe uzdrowienie firmy!Uratowanie IBM przez Lou Gerstnera stanowi jedną z najbardziej inspirujących i pouczających historii sukcesu w świecie biznesu. Wypełniona na każdej stronie lekcjami, które mogą być wykorzystane właściwie w środowisku każdej firmy, Big Blue przynosi rzetelne, wnikliwe spojrzenie na to, w jaki sposób Gerstner akcentował usługi, pchnął IBM w kierunku rewolucji internetowej i aż do dnia dzisiejszego nie ustaje w pracy nad odbudową pozycji IBM jako najpotężniejszej korporacji na świecie.

Informacje dodatkowe o BIG BLUE:

Wydawnictwo: IFC PRESS