Biały puch

Śladów zbrodni nie ukryje nawet największa śnieżyca.

To miał być zwykły roboczy wyjazd pracowników naukowych Uniwersytetu Jagiellońskiego. Sprawy komplikują się, gdy profesor Kiszko niespodziewanie słabnie w jacuzzi i wkrótce umiera. Na domiar złego pensjonat w Rymanowie-Zdroju zostaje odcięty od świata z powodu gwałtownej śnieżycy.

Sprawa nagłej śmierci profesora nie daje spokoju Alfredowi Wolskiemu, który dawno temu porzucił karierę prawniczą i zajął się pisaniem kryminałów. Pisarz prowadzi potajemne śledztwo z policją w Krośnie, a kiedy jego przypuszczenia się potwierdzają, rozpoczyna psychologiczną grę z mieszkańcami pensjonatu. Na jaw wychodzi ich nie zawsze kryształowa przeszłość.

Kto odkryje zagadkę tajemniczej śmierci profesora? I jaki to będzie miało wpływ na dalsze losy pozostałych pensjonariuszy?

Doskonałe intrygi, fałszywe poszlaki, przesłuchania i śledztwo, którego nie powstydziłby się sam porucznik Columbo.

Informacje dodatkowe o Biały puch:

Wydawnictwo: Dlaczemu
Data wydania: 2021-12-15

Kup książkę Biały puch

Biały puch - opinie o książce

Avatar użytkownika - anna-4008
anna-4008
Przeczytane:2023-12-20, Ocena: 4, Przeczytałam, Książki przeczytane w 2023,

Akcja w pensjonacie zasypanym śniegiem. To klasyczny kryminał w stylu A.Christie gdzie mamy morderstwo i detyktywa amatora - pisarza kryminałów, który pomaga policji rozwiązać zagadkę.

w książce terażniejszość przenika się z przeszłością (choć dla mnie za dużo tu restrospekcji)

Mniejwięcej w połowie książki można domyśleć się kto jest mordercą.

zakończenie nie powala a nawet rozczarowuje.

Kyle
T.M. Piro