Better (#3). Obsesja

Nie ma trucizny bez antidotum.

Nie ma początku bez końca.

Historia Thomasa i Vanessy dobiega końca. Zdrady i kłamstwa oddaliły ich od siebie, a nie zawsze można naprawić to, co zostało zniszczone. Kiedy ich drogi się rozchodzą, dziewczyna postanawia wyjechać z Corvallis, jednak ta podróż nie wystarczy, by przywrócić jej spokój i ukoić żal do chłopaka, który złamał jej serce. Tymczasem Thomas zostawił burzliwą przeszłość za sobą i postanowił raz na zawsze stawić czoła dręczącym go demonom. Gdy ponownie spotykają się na uczelni, żywią do siebie złość, która prowadzi ich do wojny opartej na starciach i prowokacjach. Wciąż jednak łączy ich płomienne uczucie, jakby ogień tlił się pod popiołem i tylko czekał na iskrę, która go rozpali. Nie trzeba wiele, aby wybuchli, zwłaszcza gdy w pobliżu znajduje się Logan, który nie odstępuje dziewczyny na krok. Czy po burzy znów zaświeci słońce? Czy wielka miłość może nas ocalić? Thomas i Vanessa wkrótce to odkryją.

Informacje dodatkowe o Better (#3). Obsesja:

Better (#3). Obsesja - opinie o książce

Avatar użytkownika - zaczytaj_chwile
zaczytaj_chwile
Przeczytane:2024-11-12, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,

“Better. Obsesja” autorstwa Carri Leighton to intrygująca opowieść z gatunku literatury romantycznej i psychologicznej, która eksploruje granice między miłością a obsesją. Autorka znana z emocjonalnej głębi i realistycznych postaci, opowiada historię bohaterów, którzy są uwikłani w relację pełną napięcia i pożądania. Książka podejmuje tematy związane z trudnymi emocjami, toksycznymi relacjami i próbą samopoznania. Traumatyczne przeżycia z przeszłości bohaterów, właśnie to porzucenie, śmierć bliskiej osoby, znęcanie się, przemawia w każdym ich zachowaniu i zaburza nawiązanie zdrowej relacji. W objęciach dawnych krzywd nie umieją pozwolić sobie na czystą miłość.

Główna bohaterka Vanessa zostaje wciągnięta w relację, która szybko przeradza się w obsesję. Leighton mistrzowsko rysuje psychologiczny portret postaci, szczegółowo oddając wewnętrzne konflikty i namiętności. Książka sprawia, że czytelnik angażuje się emocjonalnie, próbując zrozumieć, co popycha bohaterów do tak destrukcyjnych działań. Thomas i Ness są zupełnymi przeciwieństwami a jednak iskra wzajemnej fascynacji od początku nie pozwala im o sobie zapomnieć. Pomimo zniszczeń i krzywd, jakie sobie wyrządzają nie potrafią z siebie zrezygnować.

Styl pisania Leighton jest przejmujący, pełen intensywności i detali, które pozwalają wniknąć w emocje bohaterów. Życie jednak napisało dla obojga odrębny scenariusz, ale czy oni go zaakceptują? Bohaterowie mimo swej młodości doświadczają ogrom krzywd i uczą się dorosłości w osamotnieniu, w poczuciu zdrady, porzucenia i niezrozumienia ze strony bliskich. Przyjaźń kilku bliskich osób jest jedyną podporą w ich życiu. Często sami nie rozumieją własnych pragnień. Ujęła mnie ich walka o siebie, poświęcenie dla drugiej osoby. Pozorna naiwność okazała się ogromną odwagą w walce o ukochaną osobę. Postacie drugiego planu oraz tło wydarzeń idealnie dopełnia fabułę i wzmacnia ciekawość. Pragniemy poznać historie pozostałych osób. Ciekawostki wrzucone w splot wydarzeń potęgują ciekawość.

Książka nie jest lekką lekturą – Leighton podkreśla, jak cienka granica oddziela miłość od obsesji i jak łatwo można ją przekroczyć. Książka skłania do refleksji nad tym, co oznacza “zdrowa” miłość i jakie niebezpieczeństwa niosą ze sobą toksyczne relacje. To pozycja dla czytelników lubiących głębokie analizy psychologiczne i niebojących się ciemnych, trudnych tematów. Dynamiczna akcja studenckiego życia w campusie w otoczeniu bolesnej przeszłości. Wątki z przeszłości przeplecione z planami na przyszłość. Zestawienie różnych charakternych postaci, przedstawicieli przeróżnych poglądów i osobowości, od marzycieli do psychopatów.

Dla mnie to wytworna dawka emocji, które wzmagają apetyt na czytanie. Zarwanie nocy w pełni nagrodzone.  Polecam z całego serca.

Avatar użytkownika - FascynacjaKsiazk
FascynacjaKsiazk
Przeczytane:2024-10-17, Ocena: 6, Przeczytałam,

💙Z utęsknieniem czekałam na finałowy tom historii o Vanessie i Thomasie.Są bohaterami,których pożądanie często wygrywa a jednocześnie nie uczą się na błędach,ciągle się raniąc.
▫Vanessa nie potrafi zrozumieć,zatraca się i trwa w zawieszeniu po ogromnej porażce uczuciowej.Jej smutek czujemy na każdym kroku.
▫Thomas to jedna wielka zagadka.Odkrywanie jego prawdziwych intencji jest bardzo ciekawie i frustrujące.Widoczna przemiana ogromnie mnie zaskoczyła.Pokazuje jego inne oblicze.

💙 „Better.Obsesja” zabiera czytelników świat przepełnionym łzami,niezrozumieniem i brakiem zaufania.Po ponownym zranieniu,nie dziwiłam się bohaterce,że przeżywa to tak bardzo.Wreszcie zaczęła dostrzegać siebie i to mnie intrygowało.

💙Finałowy tom dostarczył mi wszystko,czego oczekiwałam od tej historii-mnóstwo niepewności,nienawiści,zazdrości,prawdy przeszłości,rozterek a kończąc na poważnych decyzjach,które zwiastowały zakończenie trudne do przewidzenia.Niemal do ostatniej strony autorka trzyma czytelnika w niepewności.I za to ogromne brawa 👏

💙Czy polecam?Oczywiście!
Idealna lektura dla osób kochających elektryzujące historie-pełne namiętności,miłości i kłótni.
💙Koniecznie poznajcie skomplikowany świat Thomasa i Vanessy w trylogii BETTER🔥
POLECAM

Better. Zderzenie
Carrie Leighton0
Okładka ksiązki - Better. Zderzenie

Sensacja włoskiego Wattpada! Nie ma róży bez kolców. Nie ma pasji bez rozpaczy. Vanessa kocha deszcz i książki, a z przyjaciółmi łączy ją szczególna...

Better. Przekleństwo
Carrie Leighton0
Okładka ksiązki - Better. Przekleństwo

Nie istnieje światło bez cienia. Nie istnieje miłość bez bólu. Miłość Thomasa i Vanessy nigdy nie była łatwa. Ich historia to wieczne poszukiwanie równowagi...

Po tamtej stronie rzeki
Ewa Szymańska