Batman - Narzeczona czy włamywaczka, tom 6

Szósty tom przygód Batmana z linii wydawniczej DC Odrodzenie. Tuż po ogłoszeniu zaręczyn z Catwoman Batman zostaje wezwany do spełnienia dawno złożonej obietnicy - musi wyruszyć wraz z Wonder Woman do odległej magicznej krainy i walczyć o utrzymanie bezpieczeństwa Ziemi. Para superbohaterów nie spodziewa się jednak, że czas w nowym świecie płynie inaczej niż w tym, który opuścili. Gdy w naszym świecie mija godzina, tam mijają całe lata. Pomiędzy bohaterami nawiązuje się nić prawdziwej przyjaźni. W kolejnej opowieści dowiadujemy się, że Poison Ivy przejęła władzę nad wszystkimi ludźmi na Ziemi, łącznie z członkami Ligi Sprawiedliwości! Czy Mroczny Rycerz pokrzyżuje plany Pameli Isley związane z przejęciem świata? W końcu musi jeszcze zaplanować wesele... Dzień ślubu zbliża się coraz bardziej. Oczekiwanie umilą nam historie napisane przez Toma Kinga (Mister Miracle), a narysowane przez Mikela Janína (Grayson) i Joëlle Jones (Supergirl: Being Super).

Informacje dodatkowe o Batman - Narzeczona czy włamywaczka, tom 6:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2019-07-17
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Batman vol. 6 The Bride or Burglar (#38-44)

Tagi: bóg

Kup książkę Batman - Narzeczona czy włamywaczka, tom 6

Batman - Narzeczona czy włamywaczka, tom 6 - opinie o książce

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2019-08-12, Ocena: 4, Przeczytałem,

NARZECZEŃSTWO TRWA

Krok po kroku zbliżamy się do wielkiego wydarzenia w życiu Batmana. Wątek jego miłości do Catwoman, rozwijany już od kilku tomów, powoli osiąga punkt kulminacyjny. Co z tego wyniknie, ci którzy jeszcze o tym nie wiedzą (a trudno było przegapić newsy i spoilery, jakich w sieci swego czasu było pełno) przekonają się już wkrótce. A póki co czeka na nich kawał dobrej rozrywki w postaci albumu „Batman: Narzeczona i włamywaczka”.

Batman i Catwoman. Bruce Wayne i Seline Kyle. Superbohater i włamywaczka. Czy miłość tej dwójki może przetrwać?
Im bliżej są ślubu, tym na ich drodze staje coraz więcej przeszkód, z którymi będą musieli sobie poradzić. Okres narzeczeństwa trwa, ale Bruce i Selina muszą zmagać się nie tylko z przygotowaniami do nadchodzącej ceremonii ślubnej. Gdy na scenie pojawia się Wonder Woman, o Batmana upomina się przeszłość. Dawno złożona obietnica rzuci go w wir walki o inny świat, w którym, jak się wkrótce okazuje, czas płynie zupełnie inaczej. Czy relacja, jaka zawiąże się w tej rzeczywistości między Mrocznym Rycerzem a Amazonką będzie miała wpływ na jego związek z Catwoman? Jakby tego było mało na horyzoncie pojawia się Poison Ivy, która przejmuje kontrolę nad wszystkimi. Dosłownie! Jak Batman poradzi sobie z tym zagrożeniem?

Całość recenzji na moim blogu: https://ksiazkarniablog.blogspot.com/2019/08/batman-6-narzeczona-czy-wamywaczka-tom.html

Szkicownik wytwornie niepokorny
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Szkicownik wytwornie niepokorny

Ten niesamowity szkicownik to zaproszenie do magicznego świata Ever After High. Noś go zawsze przy sobie - zapełnij jego strony fascynującymi projektami...

Perełka 1 "Być szczęśliwym"(600,10)
Praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Perełka 1 "Być szczęśliwym"(600,10)

Najmniejsza książeczka nasuwająca piękne myśli i szlachetne uczucia, więcej jest warta od wszystkich zakurzonych ksiąg mądrości i traktatów naukowych. Anatol France...