Bajki z Zielonego Lasu

„Bajki z Zielonego Lasu” to debiut literacki Piotra Rubika – zbiór bajek, które znany muzyk napisał dla swoich córeczek i którymi pragnie się podzielić z innymi dzieciakami.

Opowiadanie bajek na dobranoc to jeden z najstarszych i najskuteczniejszych sposobów na budowanie i wzmacnianie więzi z dziećmi. Co jednak ma zrobić rodzic, którego pociechom znudziły się już znane historie o Czerwonym Kapturku i księżniczkach? Jak sprostać oczekiwaniom najmłodszych i jednocześnie nie zapomnieć o niezbędnych walorach wychowawczych bajek?

Piotr Rubik podsuwa rodzicom kilkanaście propozycji: barwnych opowieści z morałem, które zachwycą dzieci w wieku przedszkolnym. Muzyk zabiera swoich starszych i młodszych czytelników w magiczną, pełną przygód, a jednocześnie kształcącą podróż po Zielonym Lesie. Podążając za Helenką, Alicją i ich przyjacielem – kameleonem Guciem, dzieci poznają nie tylko świat zwierząt, ale też nauczą się wrażliwości i zobaczą, jak łatwo jest rozwiązywać problemy, gdy ma się wokół siebie grono oddanych przyjaciół. Śledząc losy sympatycznych bohaterów okraszone sporą dozą dobrego humoru, najmłodsi mogą w łatwy i przyjazny sposób przyswoić sobie wiele rodzinnych wartości, takich jak miłość, szacunek, odpowiedzialność i zaufanie.

Informacje dodatkowe o Bajki z Zielonego Lasu:

Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2014-05-21
ISBN: 978-83-7778-688-8

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Bajki z Zielonego Lasu

Bajki z Zielonego Lasu - opinie o książce

Avatar użytkownika - agaw
agaw
Przeczytane:2015-12-09, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,