Podręcznik Bądźmy bezpieczni część 2 to kontynuacja zamierzeń zrealizowanych w części pierwszej. Podręcznik zawiera:- liczne zdjęcia ilustrujące kolejne etapy postępowania w przypadku zagrożenia życia lub zdrowia człowieka, - różne formy prezentacji i utrwalania wiedzy: schematy, wypunktowania, ryciny, fotografie, ciekawostki, - w załączniku w formacie A4 aktualne mapy wojskowe, topografie, plan miasta, a także wyjaśnienie znaków topograficznych stosowanych w mapach.

Informacje dodatkowe o Bądźmy bezpieczni. Przysposobienie obronne. Podręcznik cz 1 i 2. Szkoły ponadgimnazjalne zakres podstawowy:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Szkolne PWN
Data wydania: b.d
Kategoria: Edukacyjne

Kup książkę Bądźmy bezpieczni. Przysposobienie obronne. Podręcznik cz 1 i 2. Szkoły ponadgimnazjalne zakres podstawowy

Bądźmy bezpieczni. Przysposobienie obronne. Podręcznik cz 1 i 2. Szkoły ponadgimnazjalne zakres podstawowy - opinie o książce

Przysposobienie obronne. Program nauczania
Borowiecki Mieczysław, Pytasz Zbigniew, Rygała Edward0
Okładka ksiązki - Przysposobienie obronne. Program nauczania

Program stara się pogodzić i wyważać proporcje między niezbędną teorią i praktyką. Teoria w treściach programowych podporządkowana jest dążeniu do uzyskania...

Przysposobienie obronne. Bądźmy bezpieczni
Borowiecki Mieczysław, Pytasz Zbigniew, Rygała Edward0
Okładka ksiązki - Przysposobienie obronne. Bądźmy bezpieczni

W pierwszej części pakietu uczeń dowie się, jak uniknąć napadu i rabunku, znajdzie odpowiedzi na pytania: jak uporać się z negatywnymi skutkami stresów...