Badanie danych. Raport z pierwszej linii działań

Unikalne wprowadzenie do nauki o danych!

W dzisiejszych czasach najcenniejszym dobrem jest informacja. Ogromne ilości danych są przechowywane w przepastnych bazach danych, a kluczem do sukcesu jest ich umiejętna analiza i wyciąganie wniosków. To dynamicznie rozwijająca się dziedzina wiedzy, w której do tej pory brakowało solidnych podręczników, pozwalających na dogłębne poznanie tego obszaru. Na szczęście to się zmieniło!

Trzymasz właśnie w rękach unikalną książkę, w której badacze z największych firm branży IT dzielą się skutecznymi technikami analizy danych. Z kolejnych rozdziałów dowiesz się, czym jest nauka o danych, model danych oraz test A/B. Ponadto zdobędziesz wiedzę na temat wnioskowania statystycznego, algorytmów, języka R oraz wizualizacji danych. Sięgnij po tę książkę, jeżeli chcesz się dowiedzieć, jak wykrywać oszustwa, korzystać z MapReduce oraz badać przyczynowość. To obowiązkowa pozycja na półce czytelników zainteresowanych badaniem danych.

Dzięki tej książce:

poznasz zaawansowane sposoby analizy danych nauczysz się korzystać z MapReduce zwizualizujesz posiadane dane i wykryjesz oszustwa poznasz podstawy języka R wyciągniesz wartościowe wnioski z posiadanych danych

Wyciągnij wartościowe wnioski z posiadanych informacji!

Informacje dodatkowe o Badanie danych. Raport z pierwszej linii działań:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2014-10-26
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Badanie danych. Raport z pierwszej linii działań

Badanie danych. Raport z pierwszej linii działań - opinie o książce