AutoCAD 2000 3D f/x

Niniejszy podręcznik pomoże Ci opanować zaawansowane techniki AutoCAD-a 2000. Służyć temu ma bogactwo opatrzonych ilustracjami przykładów oraz praktyczne porady. Poznasz sposoby konstruowania wszystkich podstawowych rodzajów modeli 3D, tj. modeli krawędziowych, powierzchniowych oraz bryłowych. Nauczysz się technik wizualizacji gotowych projektów, w tym zasad renderingu, operowania kolorem, stosowania różnych rodzajów materiałów, tekstur oraz technik oświetlenia modelu. Ożywisz swoje ilustracje, tworząc z nich animacje i udźwiękawiając je. Opanujesz różne techniki poruszania się w przestrzeni trójwymiarowej modelu, oglądania go z różnych stron pod dowolnym kątem. Podręcznik dodatkowo zapozna Cię z metodami przenoszenia swoich projektów do innych dokumentów i publikowania ich w Internecie.

Książka "AutoCAD 2000 3D f/x" pomoże Ci: Konstruować i wizualizować trójwymiarowe projekty. Tworzyć bryły 3D poprzez wyciąganie i obracanie polilinii 2D. Konstruować złożone modele poprzez łączenie i modyfikację brył elementarnych. Generować płaską dokumentację konstrukcyjną na podstawie modelu 3D. Tworzyć przekroje i przenikania. Rozmieszczać rzuty w obszarze papieru oraz sterować nimi. Łączyć pojedyncze rysunki w jeden projekt oraz tworzyć multimedialne prezentacje Ta książka stanie się źródłem niezapomnianych inspiracji!

Informacje dodatkowe o AutoCAD 2000 3D f/x:

Wydawnictwo: Helion