Książka "Asembler dla procesorów Intel. Vademecum profesjonalisty" to kompletny przewodnik po języku programowania najpopularniejszej rodziny procesorów. Możesz ją traktować jako podręcznik asemblera lub jako kompendium wiedzy, do którego zawsze będziesz mógł się odwołać, gdy zajdzie taka potrzeba. Znajdziesz w niej informacje dotyczące: architektury mikroprocesorów i zestawu rozkazów procesorów z rodziny Intel 80x86 dyrektyw, makr i operatorów języka asembler oraz podstawowej struktury programu metodologii programowania oraz sposobów użycia języka asembler do tworzenia narzędzi systemowych i aplikacji sposobów pracy z urządzeniami sprzętowymi interakcji między programem napisanym w języku asembler, systemem operacyjnym a innymi aplikacjami śledzenia przebiegu wykonania programu za pomocą debugera Oprócz krótkich przykładów książka "Asembler dla procesorów Intel. Vademecum profesjonalisty" zawiera 75 gotowych do uruchomienia programów, które realizują koncepcje prezentowane w tekście. Znajdujące się na końcu książki dodatki stanowią przewodniki po przerwaniach MS-DOS i mnemonikach kodu maszynowego.
Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2003-02-06