Jedyny w swoim rodzaju komiks ornitologiczny: mnóstwo wiedzy przyrodniczej i humor najwyższych lotów!
Arlo jest geniuszem, ale bycie tatą to twardy orzech do zgryzienia (nawet dla wrony). Najpierw trzeba zbudować gniazdo, potem zacząć je remontować, a niedługo później od rana do wieczora zmieniać pieluchy trójce rozwrzeszczanych piskląt (nie, zaraz... wronięta nie noszą pieluch). Och, Arlo jest taki skołowany... i taki zmęczony! Nieprzespane noce, niekończące się lekcje latania, lęk przed drapieżnikami (sowami, lisami oraz ludźmi) nie idą jednak na marne. Marla i Arlo - chyba najlepsi rodzice w ptasim świecie - nie mają żadnych wątpliwości. Miłość ci wszystko wykracze!
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2023-08-23
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: New kids in the flock
Mały potwór ma taki apetyt, że nie wystarczy mu kawałek pizzy. Ani cała pizza. Ani pudełko po pizzy na dokładkę! Przezabawna kartonikowa książeczka, która...
Zabawna, przystępna i wzmacniająca książka obrazkowa dla najmłodszych o tym, jak obchodzić się z naszym najbliższym przyjacielem: własnym ciałem. Elise...
Przeczytane:2023-09-04, Ocena: 6, Przeczytałem,
Po raz już trzeci spotykamy się z Arlo i Pipsem. Po raz trzeci nas zachwyciła i po raz trzeci dowiedzieliśmy nowych informacji ze świata wron.
? Poznamy wygląd jaj różnych ptaków,
? Dowiemy się z czego wrony budują gniazda,
? Co to jest inkubacja?
? Jaki kolor oczu mają młode wrony?
? Jak uczą się latać?
Tego wszystkiego i o wiele więcej dowiemy się z ,,Miłość ci wszystko wykracze".
W ten części Arlo przeprowadza się, ponieważ zostanie tatą. Wraz z Marlo budują nowe gniazdo. Pips pomaga mu w przeprowadzce. Jak się okazuje bycie tatą nie jest tak łatwą sprawę, ale dzielny Arlo daje radę i pomaga swojej wybrance serca.
Książka napisana jest w postaci komiksu. Zawiera wiele dużych ilustracji, które pobudzają wyobraźnię i pomagają skupić się młodszym czytelnikom na czytanym tekście. Historia zawarta w tej nie wielkich rozmiarów książeczce jest nie tylko ciekawa i zabawna, ale również zawiera wiele informacji, o których sama nie wiedziałam.
Jeśli lubicie mądre, zabawne i ciekawe opowieści dla dzieci to bardzo polecam całą serię o sympatycznym Arlo i jego małym przyjacielu Pipsie.