Jedyny w swoim rodzaju komiks ornitologiczny: mnóstwo wiedzy przyrodniczej i humor najwyższych lotów!
Arlo czuje się samotny. Pewnego dnia poznaje jednak Marlę, która - czy to możliwe? - jest chyba mądrzejsza niż on! Umie grać w kółko i krzyżyk i zna wiele niezwykłych słów, takich jak ,,kwintesencja". Arlo ma duży mózg, więc niemal natychmiast odkrywa, co się z nim dzieje. To właśnie miłość! Tylko czy odwzajemniona? Czy Marla w ogóle zauważyła, z jak przystojną, inteligentną, zabawną, uroczą, utalentowaną (i skromną) wroną ma do czynienia? Życie uczuciowe krukowatych jest takie skomplikowane!
Elise Gravel jest ilustratorką i pisarką. Kocha wszystkie zwierzęta, a w szczególności swoje dwa koty, tylko odrobinę mniej mądre niż Arlo. Stworzyła wiele książek dla dzieci, w tym na przykład przezabawną serię o Oldze (napisaną na cześć córki nerdki). Mieszka w Montrealu z mężem, dziećmi, a także tymi niesamowitymi kotami, o których była już mowa. Jeśli chcesz dowiedzieć się o niej czegoś więcej, zajrzyj na stronę internetową www .elisegravel.com.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2023-06-14
Tytuł oryginału: Join the crow crowd
Czy wiecie,
? że wrony są pamiętliwe i potrafią żywić urazę bardzo długo?
? Że potrafią rozwiązywać skomplikowane zadania, z którymi nie radzą sobie nawet małpy?
? Że lubią zabawę i często zjeżdżają po zaśnieżonych dachach jak na sankach?
? I dlaczego mówi się ,,Kiedy wejdziesz między wrony, musisz krakać jak i one"?
Arlo się nudzi i czuje się samotny. Lubi swoje przyjaciela PipSa, ale chce być z innymi wronami. I wtedy jego mały kolega zaprowadza go do parku, gdzie jest mnóstwo wron, a wśród nich Marla. Arlo to bardzo mądry ptak i szybko orientuje się, że zakochał się i chce zaimponować swojej wybrance. Postanowił napisać list. Tylko czy wrony umieją pisać i czytać? Przekonacie się sami.
,,Krak, kra masakra" to druga część przygód sympatycznej wrony Arlo i jego małego przyjaciela PipSa. W tym tomie autor dostarcza nam jeszcze więcej informacji o tych niezwykle mądrych ptakach, które według ludzi przynoszą pecha. Książka napisana jest w postaci komiksu i zawiera mnóstwo wiedzy przyrodniczej. A wszystko to przedstawione w sposób humorystyczny, co sprawia, że książeczkę chce się czytać nie jeden raz.
Fake newsy to plaga naszych czasów. Czym są i dlaczego ktoś wprowadza je do obiegu? Czemu tak łatwo uwierzyć w rzeczy, które przeczytało się w necie albo...
Zabawna, przystępna i wzmacniająca książka obrazkowa dla najmłodszych o uczuciach i potrzebach, które łączą nas wszystkich, choć każdy z nas jest inny...
Przeczytane:2023-07-24, Ocena: 5, Przeczytałem,