Aparaty cyfrowe. Praktyczny przewodnik

Popularność aparatów cyfrowych rośnie, a ich ceny stopniowo spadają. Nie ulega wątpliwości, że w najbliższych latach to właśnie "cyfrówki" zdominują rynek. Składa się na to wiele przyczyn: łatwa obsługa, niewielkie rozmiary, brak konieczności kupowania filmów, a przede wszystkim nieograniczone możliwości obróbki zapisanych w aparacie obrazów.

Książka "Aparaty cyfrowe. Praktyczny przewodnik" przeznaczona jest zarówno dla tych, którzy dopiero myślą o zakupie aparatu, jak i dla osób, które posiadają już "cyfrówkę". Jeśli należysz do pierwszej grupy, dowiesz się, na jakie cechy zwrócić uwagę inwestując niebagatelną kwotę w swój pierwszy aparat cyfrowy. Gdy go już kupisz, książka będzie praktycznym poradnikiem, odkrywającym zarówno arkana sztuki fotografii, jak i tajemnice komputerowej obróbki obrazu. Przybliży ona techniki wykonywania dobrych zdjęć każdym aparatem, ale także dostarczy informacji na temat techniki cyfrowej, których nie znajdziesz w książkach o tradycyjnej fotografii.

Dowiesz się z niej: Na czym polega technika fotografii cyfrowej, jaki aparat wybrać, jakie są zalety i wady różnych rodzajów pamięci, jak dobrać obiektyw i akcesoria Jak dobrać właściwe parametry ekspozycji, jak skorzystać z funkcji aparatu Jak sporządzać wydruki z aparatów cyfrowych, jaką drukarkę wybrać Jakie są podstawowe zasady robienia dobrych zdjęć W jaki sposób fotografować portrety, krajobrazy, wnętrza, jak robić zdjęcia w nocy Jak skonfigurować komputer do przetwarzania zdjęć i jakie programy wykorzystać w tym celu Jak nagrywać zdjęcia na płytach CD i jak umieszczać je w Internecie

Informacje dodatkowe o Aparaty cyfrowe. Praktyczny przewodnik:

Wydawnictwo: Helion